Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bjeliš: Cilj je Premijer liga

Autor: Šime Ćurko

16.08.2013. 22:00
Bjeliš: Cilj je Premijer liga

Foto: Sebastian GOVORČIN



Zna se da su mnogi klubovi u problemima, da kvaliteta Druge lige nije na osobitoj razini i to bismo morali iskoristiti – kaže Stipe Bjeliš, predsjednik kluba


U ponedjeljak 12. kolovoza počele su pripreme rukometaša Arbanasa. Dio mlađih igrača trenirao je pod vodstvom Žarka Jakšića i prije toga na igralištu s umjetnom travom u Arbanasima, a od ovog tjedna na okupu su svi igrači koji konkuriraju za prvi sastav.
Prošlu sezonu Arbanasi su završili kao prvaci Treće lige – jug što im je donijelo plasman u viši rang. Tako će prvi put nakon 2008. godine, kada je klub i osnovan, seniori igrati u Drugoj ligi – jug.
– Ostali su nam svi igrači s kojima smo završili prošlu sezonu, a vratio nam se Josip Pedić, lijevo krilo, koji je studirao u Splitu. Ne znamo kakva će situacija biti s Tonijem Matešićem, inače ljevakom koji, također ima obveza na fakultetu. Svi ostali su tu, godinu dana stariji i iskusniji, a to u njihovoj dobi nije malo. Imamo mladu momčad iz naše škole rukometa uz tri iskusnija igrača, Tomislava Škulića, Ivu Marinovića i vratara Franju Imbrišića – rekao je Stipe Bjeliš, predsjednik Arbanasa i čovjek koji je najzaslužniji za osnivanje kluba. Bjeliš kaže kako su u klubu već odredili ciljeve za svaku selekciju, tako i za seniorsku.
– Ništa se ne može ozbiljno raditi ako ne znate što hoćete. Tako je i u rukometu. Kad je riječ o kratkoročnim ciljevima od seniora očekujemo plasman među prve tri momčadi u ligi. Zna se da su mnogi klubovi u problemima, da kvaliteta Druge lige nije na osobitoj razini i to bismo morali iskoristiti. Dugoročni cilj prve momčadi je za dvije godine ulazak u Prvu, a potom za dvije do četiri godine u Premijer ligu.