Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Je li skupi bicikl odvezen bijelim kombijem?

Autor: Suzana Bandić

16.08.2013. 22:00
Je li skupi bicikl odvezen bijelim kombijem?


Meni nije jasno da nakon što sam prijavila krađu bicikla nitko nije obavio razgovor s mojim susjedima na primjer. Da jesu, možda bi nešto saznali, možda je netko nešto vidio, čuo. Bila je priča o bijelom kombiju koji ordinira uokolo. Policiju kao da uopće nije briga. Žalosno je to, kaže Jadranka Pleština


Gotovo da ne prođe dan, a da neki naš sugrađanin ne ostane bez bicikla. Jadranka Pleština, Zadranka sa splitskom adresom, jedna je od njih.
– Prije nekoliko dana došla sam tu u moj rodni grad na godišnji odmor i odmah mi je prisjelo. Iz ulaza zgrade ukraden mi je bicikl marke Trek vrijedan oko 4,5 tisuća kuna. Bicikl sam vezala lancem, ali to nije bilo dovoljno. Ja bih se sada trebala pomiriti s tim. Barem mi tako svi kažu, ispričala je Jadranka dodavši kako je krađu prijavila policiji, no da joj nisu dali previše nade da će ikada više sjesti na svoj skupi bicikl.
– Možeš to odmah zaboraviti rekao mi je moj susjed, a mojoj prijateljici koja živi u istom ulazu u posljednje tri, četiri godine ukradeno je pet bicikala iz istog tog ulaza koji se nalazi u zgradi na Istarskoj obali, tik do Pomorske policije i Carine – kaže Jadranka, a njezina prijateljica Slavica Knežević nastavlja svoju priču. Njoj je, naime, u pet godina ukradeno pet bicikla.
Po informacijama iz PU zadarske u prvih šest mjeseci ove godine ukradeno je 50 bicikala, čija je vrijednost veća od dvije tisuće kuna, što je za dva bicikla manje no lani u istom razdoblju. Od tog ukupnog broja lani je u istom razdoblju pronađeno osam, a ove godine 11 bicikala. U srpnju ove godine ukradeno je 20-ak bicikala, a najviše bicikala ukradeno je sa stubišta, ulice ili iz loše osiguranih podrumskih prostorija.