Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kristijan Tuta napustio klupu Polače

Autor: Šime Ćurko

16.08.2013. 22:00
Kristijan Tuta napustio klupu Polače

Foto: Marin GOSPIĆ



Sedam godina smo dobro radili, imali smo i odličnih rezultata i jedino možemo žaliti što nismo uspjeli ući u Treću ligu – kaže Tuta


Sedam godina bilo je dovoljno. Tako je procijenio Kristijan Tuta (39), dugogodišnji trener Polače. Nakon što je dvaput osvajao prvo mjesto u četvrtom ligaškom rangu, a u dva navrata bio drugi, Tuta je odlučio okrenuti novu stranicu i napustiti mjesto trenera Polače. Samo u dijelu sezone 2010./11. Tuta nije bio na klupi (zamijenio ga je Slobodan Prtenjača).
– Rastali smo se prijateljski i nakon svega mogu samo zahvaliti igračima i vodstvu Kluba. Jedini razlog odlaska jest obostrano zasićenje koje je nastalo, a kad se to dogodi treneru je najbolje otići. Sedam godina smo dobro radili, imali smo i odličnih rezultata i jedino možemo žaliti što nismo uspjeli ući u Treću ligu, a imali smo priliku i za taj doseg – kaže Tuta svjestan da bi Polača financijski teško podnijela zahtjevno natjecanje kakvo je Treća liga. U svibnju su Polačani, nakon što su bili uvjerljivi prvaci Prve županijske lige, igrali kvalifikacije za viši rang. Dinaru iz Knina su prošli bez poteškoća, ali su zapeli u majstorici protiv Croatije iz Zmijavaca (1:3, 2:3).