Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Najranija sjednica vijeća od 1993. godine

Autor: Velimir Brkić

16.08.2013. 22:00
Najranija sjednica vijeća od 1993. godine

Foto: Velimir BRKIĆ



Zbog zgusnutog rasporeda – prisjećanja na poginule branitelje, svete mise u crkvi sv. Roka, procesije i pučkog veselje na Rogovu te sportskog i kulturno-umjetničkog programa, svečanu sjednicu Vijeća primorani smo održati ovako rano, objasnio je Ive Eškinja Lantana, predsjednik Vijeća


Filipjanci su od jučer u knjizi rekorda. Proslavljajući Dan općine svečanu sjednicu Općinskog vijeća održali su u osam sati, ne navečer već ujutro nakon svetkovine Velike Gospe.
Najranija je to održana svečana sjednica Vijeća od 1993. godine i uspostave novog ustroja lokalnih uprava i samouprava u Republici Hrvatskoj, u kojoj službeno postoji 128 gradova i 428 općina, te 20 županija i Grad Zagreb.
Najranija jutarnja svečana sjednica u Hrvatskoj održana je u hladovini terase restorana Turističkog naselja Margarita Maris, uzvanici i gosti su se vidno osjećali ugodno.
– Sv. Roko se rodio u Francuskoj, s 20 godina izgubio je oba roditelja i sve svoje bogatstvo je podijelio siromašnima. Do kraja života se brinuo za siromašne i bolesne. Njegove poruke će uvijek ukazivati na neizmjernu ljubav prema ljudima, naročito kad im je najteže, kazao je načelnik Zoran Pelicarić Peco.
Pritom je dodao kako se nalazi na početku mandata te da će nastaviti započete projekte.
– U ova dva mjeseca u zaobalju smo pustili vodu i napravili tehnički pregled cjevovoda Sikovo – Raštane. Sad predstoji priključivanje domaćinstava na vodovodnu mrežu. Zahvaljujući jednoglasnoj odluci vijećnika žitelji će se priključivati bez ikakve naknade – besplatno. Toliko već čekaju vodu iz slavina, da su to zaista i zaslužili, naglasio je Pelicarić.
Nazočnima se obratio i zadarski dožupan Božidar Longin koji je mišljenja kako nam za aplikacije bespovratnih sredstava fondova Europske unije nedostaje više domoljublja i mudrosti.