Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Više nas je strah nas samih nego protivnika

Autor: Andrija Dešpoja

16.08.2013. 22:00
Više nas je strah nas samih nego protivnika

Foto: PIXSELL



U sve tri dosadašnje utakmice na Stanovima prvi smo primili gol i u rješavanju tog problema je ključ našeg uspjeha. Trebamo od početka krenuti maksimalno i to održati do sudačke nadoknade – kazao je Muić


U ulici Hrvoja Ćustića vlada dobra atmosfera koju igrači Ferde Milina misle podignuti na stepenicu više sutra pobjedom protiv Hrvatskog dragovoljca. No stara izreka kaže da treba prvo skočiti, pa reći hop tako i nogometaši Zadra pušu na hladno pred dolazak fenjeraša iz Sigeta. Prvi put su na svojim Stanovima u ulozi favorita (slično bilo protiv Osijeka), a zalog optimizmu sigurno je i iznenađujući trobod donesen iz Parka mladeži. Upravo je mladež, ali ona zadarska, izvojevala pobjedu s kojom se vratilo crvenilo u obraze ljubitelja Zadra, no svjesni su da ako ne padnu dragovoljci da će ta pobjeda biti poništena. Jedan od onih koji su nosili “plave” u Splitu bio je 19-godišnji Domagoj Muić. Njegova igra u sredini terena bila je ključ pobjede koja je u tjednu pred dolazak Dragovoljaca donijela treneru Milinu slatke brige.
– Pobjedu u Splitu, doista nismo očekivali. Izašli smo na teren s mišlju da budemo što čvršći i kompaktniji, a kako je vrijeme odmicalo uvidjeli smo da možemo uzeti i tri boda. Bili smo hladnokrvni u realizaciji prilika koje smo stvorili dok smo u zadnjoj liniji bili gotovo savršeni.
Imperativ je rijetko pred Zadrom u ovako suženoj i kvalitetom zgusnutoj ligi. Ipak, sutrašnji dvoboj donosi izvjestan pritisak na momčad u kojoj u posljednje vrijeme dominira mladost.
– Definitivno je teže odigrati ovakvu utakmicu, nego recimo u Splitu ili protiv Dinama u Maksimiru. Tamo nismo imali što izgubiti, a protiv Dragovoljca moramo ići na pobjedu. Svjesni smo da nam sve osim pobjede predstavlja problem. No atmosfera je stvarno odlična nakon ove pobjede u Splitu. Svi smo vrlo motivirani, napunjeni samopouzdanjem te jedva čekamo početak utakmice.
Gosti iz Sigeta nisu dosad pobijedili, no posljednje dvije utakmice u kojima su držali Hajduk na Poljudu u neizvjesnosti te otkinuli dva boda Dinamu na svom terenu dovoljno upozoravaju da protivnik nije nimalo bezazlen.
– Nemamo toliki strah od protivnika koliko od nas samih. U sve tri dosadašnje utakmice na Stanovima prvi smo primili gol i u rješavanju tog problema je ključ naše eventualne pobjede. Trebamo od početka krenuti maksimalno i to održati do sudačke nadoknade. Ne smijemo ih nikako podcijeniti, a s naše strane treba dominirati srce. Samo hrabrim pristupom možemo očekivati pozitivne stvari.