Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

“Zapivajmo Kasijanu”

Autor: Velimir Brkić

16.08.2013. 22:00
“Zapivajmo Kasijanu”

Foto: Velimir BRKIĆ



Susret su organizirali Turistička zajednica i KUD Zlatna luka pod pokroviteljstvom Općine Sukošan. Pored domaćina, ženske klape Uzorita i muške klape Sukošan, nastupili su klapa Sol iz Paga i ženska klapa Zikva iz Pašmana te pučki pjesnici Šime Vukman iz Pirovca i Sukošanac Zlatko Dinko Pavić


U sklopu bogatog kulturno zabavnog i sportskog “Sukošanskog lita 2013.” održana je 27 ovoljetna manifestacija, tradicionalni susret dalmatinskih klapa “Zapivajmo Kasijanu”.
Ovog puta umjesto na Trgu Gornja vrata klape su nastupile u čarobnom ambijentu na Glavi porta, novoobnovljene sukošanske rive smještene u mirnoj uvali Zlatna luka, nadomak umjetnog otočića s ostacima nadbiskupskog ljetnikovca Palac iz 1470. godine.
Susret su organizirali Turistička zajednica i KUD Zlatna luka pod pokroviteljstvom Općine Sukošan. Pored domaćina, ženske klape Uzorita i muške klape Sukošan, nastupili su klapa Sol iz Paga i ženska klapa Zikva iz Pašmana te pučki pjesnici Šime Vukman iz Pirovca i već legendarni Sukošanac Zlatko Dinko Pavić.