Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

FANTELA I MARENIĆ IMAJU MEDALJU Želimo zlato!

16.08.2016. 22:00
FANTELA I MARENIĆ IMAJU MEDALJU Želimo zlato!


Edi Stipić, kondicijski trener koji posljednje tri godine radi sa Šimom Fantelom i Igorom Marenićem bio je, kako kaže, suzdržano oduševljen nakon što je zadarska posada sinoć po hrvatskom vremenu osigurala olimpijsku medalju u klasi 470.
– Neću biti neskroman, sigurno da mi je laknulo kada je osigurana medalja, ali iskreno, mislim da gađamo zlato. Kad smo već u ovoj poziciji, znam da nas ne zanima bronca i zato s nestrpljenjem očekujemo Medal race – kazao nam je Stipić dok je sinoć još pratio posljednji, 10. plov.
– Cijeli tjedan pratimo sve, iz okreta u okret i momci su zaista fantastični. Pa najlošiji ulaz im je osmo mjesto, što je vrhunski. Još da im nije počupalo jarbol što je, pretpostavljam, utjecalo na jučerašnje probleme s brzinom, bilo bi i bolje, ali nećemo se žaliti. Situacija uoči Medal racea je odlična.
Koliko može biti olakotna okolnost što su već osigurali olimpijsku medalju, jedino što im nedostaje u karijeri?
– Velika je stvar što imamo najmanje broncu, ali dobro ih poznajem, oni su pravi sportaši, uvijek se bore do samoga kraja i sada su maksimalno koncentrirani samo na to kako što bolje odraditi Medal race. Nema govora ni o kakvom slavlju, bit će vremena za to. U posljednjem Medal raceu su bili odlični i nadam se da će to ponoviti i uzeti ono što cijeli život sanjaju – olimpijsko zlato. Bila bi to kruna njihove karijere i još jedne vrhunske sezone.
– Ove godine imamo naslov svjetskih prvaka, dvije pobjede na regatama Svjetskog kupa i europsko srebro na regati koja nam je bila u drugom planu, jer se nije na sve moglo ići punim intenzitetom. Momci su izvrsno pripremljeni fizički i psihološki i u najboljim su jedriličarskim godinama. Imaju iskustvo, znanje, sve, nadam se i vjerujem da će u plovu za odličja to kapitalizirati na najbolji mogući način – kazao je Stipić i zaključio.
– Znate, oni su jako veliki radnici i sve što su do sada postigli u karijeri, u potpunosti su zaslužili. A zaslužuju i olimpijsko zlato. Australci ga ionako već imaju, bila bi čudesna priča da ono sada dođe u Zadar!