Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Iz turističke agencije odnijeli nekoliko desetaka tisuća kuna

16.08.2016. 22:00
Iz turističke agencije odnijeli nekoliko desetaka tisuća kuna


Dvojica naoružanih i maskiranih razbojnika u petak ujutro opljačkali su turističku agenciju u Sv. Filipu i Jakovu. Muškarci su u oružani prepad krenuli oko devet sati, ušli su u poslovnicu, a jedan od pljačkaša odmah je prišao 38-godišnjoj zaposlenici i uperio joj pištolj u glavu tražeći da mu preda novac. U strahu za svoj život žena je to i učinila, nakon čega se dvojac, iako je riječ o turističkom i napučenom mjestu, neometano udaljio s plijenom od nekoliko desetaka tisuća kuna.
Policija intenzivno traga za počiniteljima, a za sada je kaznena prijava zbog razbojništva podnesena protiv nepoznatih počinitelja.
Tijekom proteklog vikenda policija je imala pune ruke posla, ponajviše zbog provala i krađa. U Zadru, Ninu, Vrsima, Sukošanu i Pakoštanima provaljeno je u dvanaest kuća i stanova u vlasništvu više osoba. Vlasnicima su ukradeni novac, dokumenti, prijenosno računalo, kamera i nakit ukupne vrijednosti više tisuća kuna.
U isto vrijeme u Pakoštanima je provaljeno u tri automobila, a vlasnicima su odneseni novčanici s novcem i dokumentima te jedan uređaj za navigaciju ukupne vrijednosti više tisuća kuna.
Talijanski turist obratio se zadarskoj policiji zbog krađe koja se dogodila u petak oko 16 sati, u Ulici Špire Brusine u Zadru. Kazao je kako mu je prišla njemu nepoznata ženska osoba i iz torbe mu ukrala nekoliko tisuća kuna. Osim Talijana, još šest osoba prijavilo je krađu novčanika. Lopovi su ih pokrali u Zadru i Kruševu, a šteta je procijenjena na ukupno nekoliko tisuća kuna.
U isto vrijeme prijavljeno je i sedam krađa mobitela na području Zadra, Sukošana, Selina i na plaži Katarelac na Pagu, a iz mjesne lučice u Kukljici s vanbrodskog motora u vlasništvu 63-godišnjaka lopov je ukrao propeler vrijedan nekoliko tisuća kuna. Ponovno su ukradeni parfemi iz parfumerije u trgovačkom centru Supernova u Ulici akcije Maslenice u Zadru, a vrijednost štete premašuje tisuću kuna.
– Protiv nepoznatih počinitelja podnose se kaznene prijave Državnom odvjetništvu, a za otuđenim stvarima intenzivno se traga, kaže Nikolina Bačić iz ureda za odnose s javnošću PU zadarske.