Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Čilić otpao zbog ozljede

Autor: Šime Ćurko

16.09.2008. 22:00
Čilić otpao zbog ozljede

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Naša je želja bila igrati u Zadru gdje očekujemo veliku podršku publike koja je u Davis cupu uvijek važan segment – kaže Prpić
Svi su došli. Izbornik Goran Prpić i društvo: Ivo Karlović, Marin Čilić, Mario Ančić i Roko Karanušić. Baš je posljednji nasmijao sebe, suigrače i okupljene novinare nakon primjedbe da se spustio sa 111. na 104. mjesto te da “sve više ugrožava najbolje svjetske tenisače”. Istina, Roku su mnogi predviđali visoke pozicije u teniskom svijetu, no Zagrepčanin će još morati pričekati ne bi li ugrozio najbolje. Da se Roko nije nasmijao sve bi prošlo u protokolarnom tonu, puno sugovornika, puno novinara, a sve gotovo za pet minuta. Goran Prpić najprije se okrenuo Brazilcima.
– Važnost susreta je velika, povratak u Svjetsku skupinu i zato smo potpuno koncentrirani samo na taj meč. Naša je želja bila igrati u Zadru gdje očekujemo veliku podršku publike koja je u Davis cupu uvijek važan segment. Računajući kvalitetu koju imamo, podlogu i loptice koje nam odgovaraju to bi trebala biti dobitna kombinacija. Brazil je protivnik po mjeri kad se pogledaju ostali kvalifikacijski parovi. Pojedinačno rečeno, znamo da je Bellucci sve bolji, Alves je pored Daniela izborio priliku nakon dobrog nastupa na US openu, a o paru Melo – Sa dovoljno je reći da im je to najjači adut.
Izbornik će dodati – nema govora o podcjenjivanju Brazilaca.
– Ako se netko od nas samo malo opusti imat ćemu puno probelam. Sport je takav da se greške ne opraštaju, samo jedan krivi korak i doći ćemo u poziciju da se moramo vraćati u meč, a to često ne završi dobro.
Ostatak društva. Vrlo kratko. Ivo Karlović rekao je točno jednu rečenicu.
– Osjećam se dobro, trenirali smo dobro i spreman sam.
Kolegica iz press službe je dodala – Zadrani su spremni za njegove asove. Marin Čilić je najmlađi, a već je drugi reket. Međugorac je 22. na ranking listi.
– Uvjeti su odlični, podloga nam maksimalno odgovara, dvorana je senzacionalana, užitak je trenirati u takvom objektu. Jedva čekamo početak meča i vjerujem da ćemo na terenu dati onoliko koliko i znamo.
Mario Ančić sve je proteklih tjedana, pa i mjeseci podredio Brazilu.
– Nakon što sam otkazao Olimpijske igre i US open nadamo se da ću barem do Brazila biti spreman. Puno je toga u igri u ovom meču, a najvžanije je u subotu ili nedjelju vratiti se u Svjetsku skupinu gdje nam je po našoj kvaliteti i mjesto. Prošao sam mukotrpne pripreme da bih uopće bio u ovoj poziciji da mogu nastupiti, imao sam dva tjedna kondicijskih priprema, a po povratku u Split radio sam spartanski. Sve sam napravio da sa suigračima budem u Zadru. Raduje me što se ulaznice dobro prodaju, to je svakako dobar znak.
Roko Karanušić sve je začinio svojim osmijehom. Još nekoliko minuta druženja s novinarima i svi su pohitali prema Narodnom trgu. Tamo su reprezentaciju nakon novinara čekala djeca na Kid’s dayu.
 


Čilić otpao
Kasno navečer saznalo se da unatoč pripremama i predstavljanju navijačima, Marin Čilić neće nastupiti. Čilić ima problema s živcem lica, ozljeda nije ozbilnije naravi, ali zahtijeva nekoliko dana mirovanja. Dakle, sasvim je izvjesno, Hrvatsku će predstavljati Mario Ančić i Ivo Karlović.