Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Druženje i briga o zdravlju

16.09.2010. 22:00
Druženje i briga o zdravlju


Kako bi ispunili vrijeme u udruzi pripremaju različite aktivnosti pa će kroz idući tjedan započeti s organizacijom različitih izložbi, književne večeri, a spremaju se na nekoliko izleta
Jučer je u prostorijama Udruge umirovljenika Poluotok – Zadar održano redovno mjerenje tlaka i šećera u krvi. Redovni pregled vršila je suradnica udruge, viša medicinska sestra Ana Grzunov. Redovni pregled umirovljenika u prostorijama udruge održava se svakog drugog četvrtka, a kao i inače umirovljenici su se odazvali ovoj akciji koja im omogućuje brzu kontrolu, ali i odgovore na neka pitanja vezana za zdravlje.
– Imam veoma pozitivna iskustva s ovakvom vrstom usluge jer ljudi stalno dolaze u četvrtak u udrugu. Stariji čovjek je osoba koja je željna kontakta. Kad odlaze kod liječnika normalno je da ne mogu dobiti onoliko vremena koliko bi htjeli jer liječnik ima i druge pacijente, a ovdje oni nisu samo pacijenti, ovdje nam se obraćaju i u vezi sa zdravstvenim, ali i osobnim tegobama, rekla je viša sestra Grzan. Upravo iz tih razloga Udruga umirovljenika Poluotok-Zadar poziva sve umirovljenike željne druženja da im se pridruže. Kako bi ispunili vrijeme u udruzi pripremaju različite aktivnosti pa će kroz idući tjedan započeti s organizacijom različitih izložbi, književne večeri, a spremaju se na nekoliko izleta. Kako bi privukli i mlade Poluotoka da se druže s njima, ali i da kvalitetno koriste svoje vrijeme uskoro će u udrugu dopremiti stol za bilijar te još neke igre koje bi mogle privući mlađu populaciju.
– Nudimo umirovljenicima mjesto gdje će ispuniti vrijeme, družiti se, rekao je predsjednik udruge Josip Gatara. A da bi im bilo što ugodnije pomoći će i novoobnovljene prostorije nedavno ponovno otvorene nakon što su im poplavili podovi.