Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Lažni humanitarci traže novac za Stephanie

Autor: Suzana Bandić

16.09.2012. 22:00
Lažni humanitarci traže novac za Stephanie


U ovakvim situacijama nije rijetkost da se pojave prevaranti pa stoga apeliramo na sve građane prije nego li daju svoj novac da dobro provjere tko je osoba koja im pokušava prodati ulaznicu ili uzeti novac tvrdeći da to čini u ime organizatora ove humanitarne akcije, kaže Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske


Još uvijek nepoznata ženska osoba pokušala se okoristiti na račun petogodišnje Stephanie Milda, djevojčice oboljele od teške bolest mozga za koju je u tijeku humanitarna akcija i prikupljanje sredstava potrebnih za njezino liječenje u Americi. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi, plave kose i srednje tjelesne građe koja je u petak obilazeći domaćinstva u Sukošanu pokušala sebi pribaviti novac lažno se predstavljajući kao dio tima za prikupljanje pomoći za malenu Stephanie.
– Policijjski službenici odmah su po dojavi izišli na teren, no tamo nisu zatekli osobu koja bi odgovarala opisu. Još uvijek su u tijeku provjere i potraga za nepoznatom ženskom osobom – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije pozivajući ujedno građane da svaku sumnjivu osobu koja se predstavlja kao humanitarac prijave na broj 193 ili u najbližoj policijskoj postaji.
Organizatori ove hvalevrijedne humanitarne akcije koja je posljednjih nekoliko dana podignula Zadrane na noge i ujedinila u zajedničkoj misiji – prikupljanje milijun i pol tisuća kuna za Stephanienu operaciju u Chicagu zakazanu za 27. rujan, ističu kako se novčane donacije neće prikupljati po kućama i stanovima već isključivo na za to postavljenim štandovima na frekventnim gradskim lokacijama, a prodaja karata za koncerte na Višnjiku i u Arsenalu u agenciji Aquarius records i na ulazu prije koncerta.
– U ovakvim situacijama nije rijetkost da se pojave prevaranti pa stoga apeliramo na sve građane prije negoli daju svoj novac da dobro provjere tko je osoba koja im pokušava prodati ulaznicu ili uzeti novac tvrdeći da to čini u ime organizatora ove humanitarne akcije – kaže Žodan, a predsjednik udruge Zara koji je organizator koncerta na Višnjiku zakazanog za 19. rujan ističe kako ulaznice za taj koncert imaju žig udruge i svoj redni broj.
– Ukoliko nema žiga na ulaznici, to je falsifikat. Što se prikupljanja gotovine tiče, toga nema u ovoj akciji. Putem medija se danima već objavljuje žiro-račun na koji svaki građanin, udruga, poduzeće ili organizacija mogu uplatiti svoje donacije – pojašnjava Vlatko Štrbac, jedan od organizatora akcije za prikupljanje pomoći za našu malenu sugrađanku.


Žiro-račun za donacije




Donacije se mogu uplatiti na žiro-račun: Erste & steiermarkische bank, 2402006-1031262160, Croatia; S.W.I.F.T code ESBCHR22. Stephanie Milda, broj računa 3102360581, IBAN HR8924020063102360581.