Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

London uhvaćen Vulelijinim objektivom

Autor: Valentina Mlađen

16.09.2012. 22:00
London uhvaćen Vulelijinim objektivom


Izložene su fotografije s motivima Londona, od prepoznatljive Temze, velikog kotača, londonskih trgova, fijakera, kraljevskih stražara u uniformama na konjima, crvenih autobusa na kat…
Izložba fotografija “London eye” autora Ivice Vulelije iz Korlata otvorena je danas u predvorju  Gradske knjižnice Zadar.  Na 25 uokvirenih fotografija  prikazan je London uhvaćen  Vulelijinim objektivom, a od  ovih fotografija tri su bile  izložene na službenom londonskom festivalu fotografije na kojem je Vulelija bio  jedini hrvatski predstavnik.
Otvorenje izložbe vodio je  ravnatelj Gradske knjižnice  Benkovac Mile Marić u kojoj je Vulelija imao svoje  prve dvije samostalne  izložbe i koji već neko vrijeme prati rad ovog fotografa-amatera.
– Ivičina nepopustljiva  želja za putovanjima, kako u  zemlji tako i u inozemstvu,  te u kombinaciji sa strastvenom ljubavi prema fotografiji pridonijela je  ogromnom broju umjetničkih fotografija. Iako fotograf-amater, sudeći po njegovim djelima on je sada već  gotovo pa profesionalac, zaključio je Marić koji je  pročitao i recenziju izložbe  koju je napisao Ivičin kolega  s posla, profesor engleskog  jezika i likovne umjetnosti  Josip Predovan.
Pjesnik Branko Antunović prigodom otvorenja  izložbe pročitao je dvije  pjesme, jednu svoju te jednu  Zvonka Čuline.
Izložene su fotografije s  motivima Londona, od prepoznatljive Temze, velikog  kotača, londonskih trgova,  fijakera, kraljevskih stražara  u uniformama na konjima,  crvenih autobusa na kat…  London je na trenutke zaustavljen u pokretu, prepun  života, a među fotografijama  u boji nekoliko njih je u  crno-bijeloj tehnici te stoga  izgledaju kao da su nastale u  različitim desetljećima.
Okupljenima se neposredno prije službenog proglašenja izložbe otvorenom  obratio i autor koji je zahvalio organizatorima i svima  koji su omogućili postavljanje izložbe “London eye” u  Zadru te svima koji su došli  na otvorenje naglasivši kako  je njihov dolazak u tako  velikom broju  potvrda da su  njegove fotografije pronašle  publiku.
Izložba ostaje otvorena do  29. rujna i može se pogledati  za vrijeme radnog vremena  knjižnice.