Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Tercet s 19 poena dovoljan za pobjedu

16.09.2013. 22:00
Tercet s  19 poena  dovoljan  za  pobjedu


Blijedo obrambeno izdanje iz prvog poluvremena Vlašićevi igrači su počeli ispravljati u trećoj četvrtini koju su odradili jako dobro, u oba smjera
Košarkaši Zadra upisali su treću pobjedu u pripremnom razdoblju i to drugu protiv Altaja iz Barnaula koju su odigrali u biogradskoj osnovnoškolskoj dvorani. Kao u svakoj dosad, loše su počeli utakmicu dopustivši protivniku da se nazabija poena, pogotovo iza linije 6.75.
Rusi su u prvom poluvremenu stavili čak pet trica, no u zadarskim redovima jako vruć je bio Franko Šango koji je u drugoj četvrtini pogodio tri trice i ukupno ubacio 14 poena. Nakon izjednačene prve četvrtine (23:23), ni u drugih deset minuta Zadrani ne uspijevaju napraviti veću prednost. Štoviše, Rusi su zahvaljujući dobrom vanjskom šutu dosta vremena proveli u vodstvu, no na poluvrijeme se otišlo ipak s prednošću Zadra od četiri poena (43:39).
Blijedo obrambeno izdanje iz prvog poluvremena Vlašićevi igrači su počeli ispravljati u trećoj četvrtini koju su odradili jako dobro, u oba smjera. Špinu je otvorio Kraljević sa šest poena u nizu, nakon njega je svoj doprinos dao i kapetan Ivanov s četiri ubačaja, a za odlazak na 15 razlike zaslužan je Jardine s dvije vezane trice (61:46).
Najveći pljesak su zaslužili Jardine i Kraljević koji su u četvrtoj četvrtini nastavili s bušenjem ruskog koša, a njih dvojica uz Šangu su bili i najbolji Vlašićevi igrači na parketu.


 ZADAR – ALTAJ BASKET 91:72


(23:23, 20:16, 26:15, 22:18)
BIOGRAD NA MORU – Školska dvorana. Gledatelja: 100. Suci: A. Čanković i M. Vulić.
ZADAR: Prostran 14, Jardine 19, Rogić, Ivanov 8, Smolić, Car 8, Đugum 2, Ramljak 2, Šango 19, Kraljević 19, Filipović, Perić. Trener: Hrvoje Vlašić.
ALTAJ: Pushkin 23, Varlamov 8, Dedovets 2, Gorev 13, Sleta 4, Vohkmianin, Valov, Trušnjikov 9, Voron 2, Lunev 11.




 Lawrence potpisao, blizu i Sobin


Košarkaški klub Zadar i britanski reprezentativac Andrew Derek Lawrence (185 cm, 1990. god.) dogovorili su sve uvjete suradnje, te je na “obostrano zadovoljstvo potpisan ugovor koji će postati pravovaljan nakon liječničkog pregleda”. Lawrence pokriva pozicije organizatora i šutera, a karijeru je sagradio igrajući na američkom sveučilištu Charleston, gdje je proveo tri sezone, od kojih je najuspješnija bila 2012./13. kada je u prosjeku postizao 13.5 koševa po utakmici uz 3.7 asistencija. Za reprezentaciju Velike Britanije debitirao je na Eurobasketu 2011. godine uz epizodnu ulogu, da bi na ovogodišnjoj europskoj smotri u Sloveniji preuzeo jednu od ključnih uloga u svojoj momčadi s 10.2 koševa po utakmici za prosječno 24 minute provedene na parketu. Svoju je najbolju partiju pružio u pobjedi nad Njemačkom kada je postigao 23 koša. Zadar će mu biti prvi profesionalni klub u karijeri. Lawrence je četvrto ovogodišnje pojačanje Zadra, nakon što je dogovorena suradnja s Antom Đugumom, Filipom Kraljevićem i Antoniom Scoopom Jardineom, a vrlo blizu su na Višnjiku i sklapanju dogovora s bivšim igračem Splita, Josipom Sobinom.