Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Dundov: U obrani sto na sat

Autor:

16.10.2008. 22:00
Dundov: U obrani sto na sat


Mi smo još relativno naviknuti na Dražovića, Čulara i Bilića od lani i treba malo vremena da Čiklić, Đugum i Šarlija počnu postizati svoj optimum u ovoj momčadi – ističe Dundov
U Borik-Puntamici se, nakon što je zaboravljen poraz od Cedevite, pripremaju za prvu domaću utakmicu u sezoni. Na megdan u subotu stiže Dubrovnik koji dolazi u Jazine s pobjedom protiv Dubrave. Jedan od najboljih u porazu protiv Cedevite je bio “starosjedilac” Miro Dundov (18 poena) koji svojim iskustvom i zalaganjem uvijek prednjači na terenu.
– Cedevita je za nama i smatram da smo tu utakmicu odigrali sasvim korektno, na neke trenutke i odlično. Na kraju sam nezadovoljan s prevelikom rezultatskom razlikom. Cedevita ima širok izbor igrača i mogu reći da me je iznenadio njihov Amerikanac Bradley koji je kvalitetom sigurno uz rame Dixonu i Callowayu, što govori dosta o kvaliteti Cedevite.
Dubrovnik u subotu u Jazinama?
– Igramo doma što znači da je imperativ pobjede na leđima i smatram da moramo pobijediti sve protivnike u Jazinama. Liga je najizjednačenija dosad i bit će teško nositi bodove sa strane. Dubrovčani dolaze osokoljeni pobjedom protiv jake Dubrave te su zadržali gro momčadi od lani, jedino im fali organizator igre Glavinić. Recept za pobjedu se zna. Sto na sat moramo igrati u obrani. Ne budemo li igrali obranu ne možemo dobiti ni Premudu, a kamoli Dubrovnik. Istina da se još uvijek tražimo kao momčad, ali to je proces koji traje mjesecima tako da nam treba malo vremena da sve sjedne na svoje mjesto.
Kako su se novi igrači uklopili?
– Momčad je organizam kojem su igrači vitalni organi. Mi smo još relativno naviknuti na Dražovića, Čulara i Bilića od lani i treba malo vremena da Čiklić, Đugum i Šarlija počinju postizati svoj optimum u ovoj momčadi. Na dobrom su putu i mislim da će to sve odlično funkcionirati nakon nekoliko utakmica. Imamo vjeru u trenera i svoje sposobnosti i ako će nam pristup na utakmicama biti kao na treningu onda smo “na konju” – zaključio je Miro Dundov.