Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Od nedjelje Jazine u funkciji

Autor:

16.10.2008. 22:00
Od nedjelje Jazine u funkciji

Foto: Zvonko KUCELIN



 Sredinom prošlog tjedna u dvorani Jazine podigao se parket na južnom dijelu terena ispod koša, što je bila posljedica djelovanja vode koja je nabujala uslijed prokišnjavanja krova. Kako se ovog vikenda treba igrati utakmica drugog kola A-1 lige između Borik-Puntamike i Dubrovnika, a od četvrtka do subote se održava seniorsko prvenstvo Hrvatske u boksu, dobili smo potvrdu od Jure Košte, zamjenika direktora KK Zadar, da će se parket sanirati do nedjelje i u 18 Borik-Puntamika bi trebala odigrati utakmicu protiv Dubrovčana.
– Boksačima neće smetati nedostatak dijela parketa jer oni ionako koriste ring postavljen na sredini terena, ali zato radnici užurbano namještaju novi parket na dijelu na kojem je oštećen. Proces lakiranja i bojenja parketa će potrajati dva dana zbog sušenja laka, tako da će do nedjelje dvorana biti u funkciji – zaključio je Košta.
Inače trenutačna neuporabljivost dvorane Jazine ometa rad i mnogim drugim klubovima osim Borik-Puntamike, koji se Jazinama inače koriste za treninge i odigravanje utakmica. Pred početak košarkaške A-2 lige Jazine, Pet bunara i Voštarnica su prisiljeni tražiti alternativu za trening i utakmice. Ništa bolje nije ni košarkašicama Zadra koje su također u istoj kaši, a i svjedoci smo da su i košarkaši Zadra nedavno morali odgoditi treninge zbog podizanja parketa u Jazinama jer se u “Krešinom domu” održavao koncert. Stara poslovica kaže: Sve je dobro kad se dobro svrši, ali zakašnjela reakcija nakon sedam dana od nastajanja štete nije brzo i efikasno rješenje, kakvo se očekivalo u ovoj situaciji.
 


 ODGODA S DUBROVNIKOM BILA BI PROBLEMATIČNA


U dvorani Jazine sreli smo i direktora Borik-Puntamike Peru Perića koji prati situaciju oko saniranja parketa.
– Radnici rade punom parom i kako vidim siguran sam da će uspjeti do nedjelje to biti riješeno. Trebat će dva dana da se posuši lak i odmah nam je svima lakše jer bismo upali u velike probleme s odigravanjem utakmice s Dubrovnikom. Ne bih niti pomišljao kako bismo tu zavrzlamu onda riješili. Odgoda bi bila problematična, a Višnjik nam je preskup – izjavio je Perić.