Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Cilj je unaprjeđivanje glazbenog i plesnog školstva

Autor:

16.10.2009. 22:00
Cilj je unaprjeđivanje glazbenog i plesnog školstva

Foto: Tomislav JERAK



Svrha okupljanja glazbenih i plesnih pedagoga s područja Republike Hrvatske je unaprjeđivanje glazbenog i plesnog školstva, organiziranje natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa, suradnja s Ministarstvom znanosti obrazovanja i športa u izradi planova i programa
U hotelu Kolovare jučer je svečano otvoren jubilarni, 100. plenum Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.
Članice ovoga Društva, koje djeluje od 1950. godine, su sve umjetničke škole, a svrha okupljanja glazbenih i plesnih pedagoga s područja Republike Hrvatske je unaprjeđivanje glazbenog i plesnog školstva, organiziranje natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa, suradnja s Ministarstvom znanosti obrazovanja i športa u izradi planova i programa za nastavu, kao i suradnja s ostalim srodnim glazbenim i plesnim organizacijama.
Predsjednik Društva Frano Matušić uz pozdrave sudionicima, zahvalio je svima koji su dali svoj doprinos radu Društva i poboljšanju uvjeta rada u školstvu, a što pokazuju i izvanredni ostvareni rezultati, povećani broj glazbenih i plesnih škola, kao i povećani broj učenika.
Nakon svečanog otvorenja i riječi pozdrava, sudionici su nastavili s uobičajenim radnim dijelom, koji je uključivao pripreme za 47. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe – Komorni sastavi, koje će se održati u prosincu u Opatiji. Razgovaralo se i o pripremama za Regionalno i Državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa početkom sljedeće godine, o dodjeli Nagrade za životno djelo i Godišnjih nagrada pedagozima predloženim za nagradu HDGPP-a te priznanja djelatnicima koji odlaze u mirovinu.
Na dnevnom redu, među ostalim, našlo se i organiziranje koncerata HDGPP-a, u školskoj godini 2009./10. u sklopu Centra izvrsnost, tema – Umjetničke škole u hrvatskom školskom sustavu te Normativni okvir umjetničkog školovanja.
Danas je u tijeku nastavak radnog dijela Plenuma.