Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Puntamičani spremaju Šibeniku baladu

Autor:

16.10.2009. 22:00
Puntamičani spremaju Šibeniku baladu

Foto: Zvonko KUCELIN



Pripremamo se već neko vrijeme za ovu utakmicu i nadamo se da ćemo se nametnuti na svom parketu velikom borbenošću i zalaganjem, što će nam pružiti priliku pobjedom započeti prvenstvo – kazao je Neven Plantak
Fotografiranjem momčadi i konferencijom za medije Borik-Puntamika je službeno najavila početak pete u nizu (ukupno sedme) sezone u A-1 ligi za košarkaše. U opuštenom i veselom tonu vodeći ljudi ovog zadarskog prvoligaša, na čelu s Mirko Jošićem, predsjednikom, i Perom Perićem, sportskim direktorom, predstavili su novu momčad predvođenu Nevenom Plantakom, trenerom. Iza Puntamičana su dva mjeseca priprema, a ovosezonska premijera je u nedjelju protiv Šibenika u Jazinama (18 sati).
– Imamo izrazito mladu momčad u kojoj je najstariji igrač kapetan Mate Mrva s nepunih 26 godina i normalno da će biti dosta oscilacija. Na nama trenerima u klubu je svesti te oscilacije na najmanju moguću mjeru i onda pokušati ostvariti što bolji rezultat – kazao je Plantak u uvodu predstavljanja momčadi koju sutra očekuje vrlo težak protivnik na otvaranju prvenstva. Šibenik izgleda vrlo moćno i nije baš idealan takmac za ovako mladu momčad kojoj će najvjerojatnije nedostajati stožerni centarski dvojac Mrva i Ivanov.
– Težak protivnik za nas, pogotovo na otvaranju prvenstva gdje smo hendikepirani neigranjem Mrve, a Ivanov radi minimalnim intenzitetom i veliko je pitanje hoće li moći pomoći koju minutu na terenu. No, vremena za plakanje nema i tko god izađe na teren, dat će sve od sebe i naravno pokušati dobiti utakmicu – neustrašiv je Plantak usprkos hendikepu s ozljedama stožernog dvojca, a protivnik je po tradiciji i kvalitetnom sastavu vrlo opasan.
– Šibenik je uz Split sigurno najkvalitetnija momčad u ligi i momčad koja ima petorku, Petković, Filipović, Gaurina, Šarin i Bilan za svaki je respekt. Uz prekaljenog Petra Maleša i najnovije njihove prinove iz Zagreba, Dženana Rahimića, bit će izuzetno težak protivnik za svakoga. Pripremamo se već neko vrijeme za ovu utakmicu i nadamo se da ćemo se nametnuti na svom parketu velikom borbenošću i zalaganjem, što će nam pružiti priliku pobjedom započeti prvenstvo – s dobrim željama je Plantak najavio dvoboj sa susjedima.
Uime igrača pred medije je izašao kapetan momčadi Mate Mrva koji je odlaskom Dundova i Žorža postao najiskusniji u redovima zelenih, a upravo njegove usluge mogle bi najviše nedostajati na prvenstvenoj premijeri.
– Imali smo dosta duge, ali vrlo kvalitetne pripreme i došli smo do otvaranja prvenstva u kojem dočekujemo vrlo neugodni Šibenik koji sa svojim rosterom izaziva veliko strahopoštovanje. Što se tiče nas igrača mogu reći da je unatoč velikom priljevu novih igrača (Olivari, Čakarun, Baždarić, Troskot, Ivanov, Dražović) u ova dva mjeseca stvorena fenomenalna atmosfera u svlačionici i na osnovi toga veliki sam optimist za predstojeću vrlo napornu sezonu. Ulazimo u sezonu maksimalno spremni i unatoč ozljedama Ivanova i mene osobno kao dvojice najiskusnijih mislim da je ostatak momčadi fizički i mentalno spreman odgovoriti svim zahtjevima koji budu pred njih postavljeni. To znači da ćemo sutra otvoriti natjecanje s pobjedom, a za to će nam trebati i pune tribine pa pozivam sve ljubitelje košarke u Zadru da nam dođu pomoći protiv Šibenika.


Jošić: Napredak na svim razinama


Na predstavljanju nove momčadi za sezonu 2009./10. prvi je riječ dobio Mirko Jošić, predsjednik kluba, istaknuvši napredak kluba u svim segmentima.
– Od prije mjesec i pol, od kada je došlo do promjena u vodstvu kluba, nastavilo se s napretkom po svim važnim pitanjima. Borik-Puntamika već petu godinu ima kontinuitet nastupanja u A-1 ligi i nadamo se da će tako ostati i na kraju ove sezone. Odrađene su odlične pripreme, stvoren je mlad, potentan i homogen kolektiv koji će sigurno biti vrlo konkurentan u ligi. Imamo odličnu suradnju s KK Zadrom koja je opipljivo pretočena dolaskom na posudbu dvoje vrlo važnih igrača, Olivarija i Čakaruna. Uvjeti za trening su dobili kvalitetu više otkad smo dobili mogućnost korištenja Jazina i dvorana na Višnjiku, a posebno veseli odličan rad s mlađim uzrastima što je jamstvo blistave budućnosti kluba. Osim sponzorima posebne zahvale upućujem dvojcu koji nas je napustio koncem prošle sezone, Dundovu i Žoržu. Za njih smo planirali do kraja kalendarske godine ili do kraja sezone organizirati oproštajnu utakmicu koja bi im bila najveća nagrada za sve što su nam dali igrajući u Borik-Puntamici – kazao je Jošić.




 


Borik – Puntamika 2009./10.


Igrači: Teo Petani, Andrija Hoti, Ive Ivanov, Marijan Čakrun, Ivo Pavić, Tomislav Dražović, Ante Dević, Mate Mrva, Niko Marin, Tomislav Troskot, Marino Jurjević, Ivan Baždarić, Josip Mrkić, Šime Olivari, Marino Grabovac. Trener: Neven Plantak. Pomoćni trener: Ivan Juran. Liječnik: Marko Prenđa. Sportski direktor: Pero Perić. Predsjednik: Mirko Jošić.


 


Raspored


Raspored 1. kola: Borik Puntamika – Šibenik (nedjelja, 18), Split – Kaštel galerija, Vrijednosnice OS Darda – Dubrovnik, Zabok – Trogir, Dubrava – Svjetlost (svi u subotu).