Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kakav bi to život bio bez bicikla

16.10.2011. 22:00
Kakav bi to život bio bez bicikla


Više od pedeset biciklista sudjelovalo je na prvoj biciklijadi Zadar – Starigrad. Sudionici biciklijade su četrdeset pet kilometarsku rutu od Branimirove obale prošli u prosjeku za tri sata


Više od pedeset biciklista sudjelovalo je na jučerašnjoj prvoj biciklijadi Zadar – Starigrad koju su organizirali Biciklistički klub Sv. Donat, NP Paklenica i TZ Starigrad u povodu obilježavanja skorašnjeg dana NP Paklenice.
Sudionici biciklijade su četrdeset pet kilometarsku dugu rutu od Branimirove obale prošli u prosjeku za tri sata. U sklopu događaja u Starigradu je održano predavanje djelatnika Parka dr. sc. Gordana Lukača o NP Paklenica i njegovim posebnostima.
– Biciklijadom želimo svima poručiti da zdravo žive i čuvaju okoliš koji nas okružuje. Najstariji sudionik biciklijade rođen je 1944., a najmlađi 1999. godine, rekao je tajnik BK Sv. Donat Ivan Krpina.
Među onima koji su to poučili bili su i braća Šime i Miro Bajlo, koji skupa imaju sto i pedeset tri godine.
– Tjedno biciklom prođem pedeset do šezdeset kilometara. Bez bicikle ne bih mogao živjeti. Svugdje idem s njom, nigdje automobilom iako ga imam, rekao je sedamdesetogodišnji Šime Bajlo.
– Pozvalo me društvo na biciklijadu. Svaki dan vozim bicikl makar za otići u konobu i natrag do kuće, kaže 83-godišnji Miro Bajlo koji je nedavno vozio i biciklijadu Zadar – Škabrnja – Zadar.
Dodajmo da NP Paklenica svoj dan obilježava u srijedu. Paklenica je drugi nacionalni park u Hrvatskoj, proglašen 19. listopada 1949. godine, tek nekoliko mjeseci nakon NP Plitvička jezera.