Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nedostajalo mudrosti i sreće za pobjedu

16.10.2011. 22:00
Nedostajalo mudrosti i sreće za pobjedu


Šteta je što smo izgubili, nismo trebali dopustiti domaćinu da se razmaše u završnici – kazao je Ramljak


I drugi nastup sezone završio je za košarkaše Borik-Puntamike s porazom. Pobijediti Splita na Gripama uvijek je za njih bio preteška zadaća, koja ovaj put umalo nije bila i ostvarena da je bilo malo više prisebnosti u završnici susreta. Na kraju sigurno je ostao gorak okus kad se vidjelo koliko je taj pothvat bio blizu, ali i optimizam da će dobra igra iz obje dosad odigrane utakmice donijeti pobjede u sljedećim dvobojima kontra Dubrovnika i Kvarnera. Također, trenera Nevena Plantaka mogu veseliti učinci Šarlije i Čakaruna koji su dominirali u igri zelenih, ali i odlično iskorištene minute novopristiglog Tomislava Ramljaka koji još uvijek zaostaje fizički i taktički za ostatkom momčadi. Ramljak je proveo 17 minuta na parketu i ubacio 8 poena i skupio 5 skokova te donio čvrstinu, a posebno iskustvo koje vidljivo nedostaje Puntamičanima.
– Silom prilika sam morao provesti na parketu praktički jedno poluvrijeme, jer je dosta igrača ozlijeđeno ili načeto ozljedama. Nisam još spreman igrati pod normalnim opterećenjem tako da sam nastojao dati sve od sebe. Šteta je što smo izgubili, nismo trebali dopustiti domaćinu da se razmaše u završnici. Imali smo na kraju Jurjevićev šut za tri i da je to ušlo, mi bismo pobijedili. Nažalost, to se nije dogodilo.
I protiv Jollyja i protiv Splita ste pokazali dobru igru, međutim ostali ste oba puta praznih ruku.
– Imamo 0-2, a isto tako je moglo biti 2-0 da smo znali odigrati u trenucima kad smo imali vodstvo, i protiv Jolyja i protiv Splita. Očito smo još kao momčad u nedostatku mudrosti i sreće. Nema potrebnog iskustva koje je potrebno da u ključnim trenucima utakmice sve ispadne kako treba.
Osim samog početka i same završnice bili ste više nego ravnopravan suparnik favoriziranim domaćinima.
– U početnih par minuta su nam Splićani otišli na 7-0, no od tada smo bili, mogu reći, bolji protivnik, imali u više navrata vodstvo koje nismo uspjeli povisiti i svaki put bi Split kvalitetnim rješenjem ili mi pogreškom vratili sve u egal. U egalu smo bili sve do posljednje dvije minute utakmice kad su nam uspjeli napraviti prednost od pet poena koju nismo uspjeli dostići. Bili smo jako blizu pobjede, no nismo znali kako ju i uzeti.
Velike probleme vam je pravio Mimica koji je na kraju zabio 29 poena.
– Mimica nas je doslovno uništio. Doduše, imao je dosta otvorenih šutova zbog našeg udvajanja na centre i zbog na trenutke loše obrane, no pokazao je da ga s pravom smatraju jednim od boljih šutera u ligi. Ipak ne treba zaboraviti pohvaliti Čakaruna i Šarliju koji su odigrali odlično i to ulijeva povjerenje pred sljedeće utakmice.
Nakon dvije utakmice protiv objektivno kvalitetnijih sastava, očekuju vas dva na papiru lakša ispita u kojima se može očekivati i prva pobjeda u sezoni.
– Slijedi nam Dubrovnik u Jazinama i gostovanje kod Kvarnera. Sigurno se radi o nijansu slabijim momčadima, no to nam nikako ne jamči pobjedu. Ako budemo na razini igre iz prve dvije utakmice, onda se možemo nadati dobrom rezultatu – zaključio je Ramljak.


Uvijek najteže protiv Borik-Puntamike




– Definitivno je to jedna borbena momčad u kojoj se radi odlično na treninzima i igra se sa srcem. Dok sam igrao za Alkar, uvijek mi je najteže bilo igrati protiv Borik-Puntamike, jer se s njima dobro potući svih 40 minuta. Takvo stanje sam zatekao kad sam stigao ovdje i to je sigurno velika prednost ove momčadi. Također, poznam trenera Plantaka još od prvih svojih košarkaških dana dok je on bio trener u Posušju. Iako nisam bio potpuno spreman, odlučio sam prihvatiti njegov poziv te mislim da sam napravio pun pogodak te da ću kroz dva tjedna kad dosegnem pravu formu moći pomoći momčadi na pravi način.