Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Priveden sumnjivac za teško ozljeđivanje 50-godišnjeg Zadranina

16.10.2011. 22:00
Priveden sumnjivac za teško ozljeđivanje 50-godišnjeg Zadranina


Policija je u nedjelju na kriminalističko istraživanje privela muškarca zbog sumnje da je nanio teške ozljede glave 50-godišnjem Zadraninu koji je u subotu, u noćnim satima, pronađen bez svijesti na terasi bara “Marascino” na Branimirovoj obali. Muškarca su pronašli zaposlenici bara i o tome odmah obavijestili policiju i Hitnu medicinsku pomoć. Iako su tada iz policije izvijestili da nije poznato na koji je način muškarac ozlijeđen, istragom slučaja došli su do sumnjivca. Inače, ozlijeđeni Zadranin bio je u trenutku pronalaska alkoholiziran, a više o događaju znat će se svakako nakon što policija s njim obavi razgovor. To, međutim, još uvijek nisu uspjeli učiniti zbog teškog stanja u kojem se nalazi i zbog čega je hospitaliziran. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o ozljedama opasnim za život, odnosno da ima frakturu lubanje.
Tijekom vikenda policija evidentirala niz provala i krađa
Pod okriljem noći nepoznati je počinitelj provalio u Trgovački centar na Relji, a potom i u metalni ormarić poduzeća “M.G.V.D. prom”. Lopov je iz ormarića ukrao dnevni utržak od 350 kuna, pa je protiv njega podnesena kaznena prijava. Iste noći u Sukošanu je opljačkan poljski bračni par. Poljacima je nepoznati kradljivac, iskoristivši njihovu odsutnost, iz apartmana kojeg su koristili odnio video-kameru marke “Canon” i putovnice. Materijalna šteta iznosi oko deset tisuća kuna. Policija je istovremeno zaprimila i dojavu o krađi u Zadru. Nepoznati kradljivac je, naime, iskoristio nepažnju 44-godišnjeg Zadranina koji je u Prilazu Fabijanića bez nadzora ostavio nezaključan automobil te mu je iz njega ukrao laptop marke “Asus”. Materijalna šteta iznosi oko 2.500 kuna. Slijedi kaznena prijava.
A da ni noć ranije lopovi nisu mirovali potvrđuje niz kaznenih prijava, mahom nepoznatim počiniteljima. Provaljeno je u trgovinu mješovite robe u Tinju iz koje je ukraden dnevni utržak te veća količina raznih cigareta i prehrambenih artikala. U Rtini je ukradena građevinska skela. Vlasnik (28) oštećen je za vrijednost oko 10.000 tisuća kuna. Za ukradenim predmetima se traga, ističu iz zadarske policije koja je protiv svih počinitelja podnijela kaznene prijave.
Nožem nasrnuo na sestru
Zbog nasilničkog ponašanja alkoholiziranog muškarca prema svojoj sestri, policija je intervenirala u subotu poslijepodne u Zatonu. Stari policijski znanac i recidivist, kako doznajemo, sestru je napao najprije verbalno unutar njihove obiteljske kuće, da bi joj potom, držeći nož u ruci zaprijetio smrću. Djevojka se spasila bijegom na terasu odakle je odmah pozvala policiju koja je agresivnog muškarca privela u policijske prostorije. Tamo je napuhao 0,78 promila alkohola, te je zadržan do otriježnjena, a slijedi mu optužni prijedlog.
Pijani biciklist pao i teško se ozlijedio
U subotu oko 23 sata 46-godišnji je muškarac u Ulici Petra Svačića u Zadru pao s bicikla i teško se ozlijedio. Biciklist, koji je otprije poznat policiji zbog problematičnog ponašanja, vozio je bicikl sa 3,08 alkohola u krvi te je u jednom trenutku izgubio ravnotežu i pao. Potom je sam zatražio liječničku pomoć u zadarskoj Općoj bolnici, odakle je nedugo zatim svojevoljno otišao u nepoznatom pravcu.