Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

“Sirene” s natjecanja otišle s čak osam medalja

16.10.2011. 22:00
“Sirene” s natjecanja otišle s čak osam medalja


Ritmička gimnastika vrlo je zahtjevan sport koji od djevojčica zahtijeva napornu trosatnu vježbu tri puta tjedno, a natjecanja su vrlo stroga te se negativno boduje svaka pogreška


U Zadru je protekloga vikenda održan 2. Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici “Sirena kup 2011”. Turnir je održan u dvorani 3 na Višnjiku u organizaciji KRG “Sirena” iz Zadra, a nastupilo je 120 natjecateljica od pet do 16 godina iz klubova iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Češke Republike.
KRG “Sirena” iz Zadra mladi je klub ritmičke gimnastike iz Zadra osnovan 2008., a ovo im je drugi međunarodni turnir u vlastitoj organizaciji. Osim što se mogu pohvaliti s nekoliko osvojenih medalja s turnira, mogu biti zadovoljni i vrlo visokom razinom organizacije turnira na kojem je sudilo čak četrnaest sudaca.
– Cilj osnivanja turnira bio je da ritmička gimnastika zaživi u Zadru i postane događaj na godišnjoj osnovi, rekla je sportska direktorica KRG “Sirena” Nevena Čmelik-Sinovčić.
Ritmička gimnastika vrlo je zahtjevan sport koji od djevojčica zahtijeva napornu trosatnu vježbu tri puta tjedno, a natjecanja su vrlo stroga te se negativno boduje svaka pogreška. Unatoč pritisku sve natjecateljice u Zadru pokazale su zavidno znanje u vještinama bez i s rekvizitima poput vijače, koluta, lopte i drugih. Sve natjecateljice, također predstavile su se maštovitim kostimima posebno rađenim za ovu prigodu.
Natjecanje je održano u B i A programu i to u nekoliko kategorija: baby, mini, mlađe kadetkinje, kadetkinje i juniorke, a iako je na kraju bilo i smijeha i suza svi su kućama otišli sa simboličnim poklonima. Na natjecanju su se iskazali i domaćini pa su tako od četrnaest djevojčica koje su nastupile iz KRG “Sirena” ponijeli čak osam medalja: jedno zlato, četiri srebra i tri bronce.
U B programu broncu u kategoriji baby osvojila je Leonarda Lonić, Lara Batur osvojila je srebro u kategoriji mlađe kadetkinje 1, te Tea Drvosek Kihas u kategoriji mlađe kadetkinje 2, dok je broncu u istoj kategoriji osvojila Nikolina Dugač. Laura Čerina osvojila je zlato u kategoriji mlađe kadetkinje 1, a Anđela Serdarević osvojila je srebro u kategoriji kadetkinje 2. U kategoriji juniorke 1 iskazala se Anđela Kadija s osvojenom broncom.
U A programu srebro je osvojila Marta Ramić u kategoriji baby.
– Klub je zadovoljan postignutim rezultatima, i ostalih sedam natjecateljica iz Sirene dobro su se plasirale. Nastavljamo vrijedno trenirati (tri puta tjedno po 3 sata), jer nas čekaju novi turniri od kojih je prvi međunarodni turnir u Osijeku za mjesec dana, najavila je Čmelik-Sinovčić.