Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dr. Birkić o artrozi i artritisu

Autor: Mario Padelin

16.10.2012. 22:00
Dr. Birkić o artrozi i artritisu

Foto: Branko BOŽIĆ



Obilježavajući Svjetski dan artritisa Hrvatska liga za borbu protiv reumatizma – Ogranak Zadar, organizira sutra u 18 sati u suradnji s Gradskom knjižnicom još jedno u nizu predavanja. Predavanje “Artroza ili artritis” održat će voditelj Odjela za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju Opće bolnice Zadar dr. Neven Birkić.
Dr. Birkić će nazočne podrobnije upoznati s ovim sve češćim bolestima, pri čemu će posebno diferencirati razliku između artroza i artritisa te pojasniti specifičnosti i načine liječenja od dijagnosticiranja do provođenja terapijskih procedura.
Ovakva su predavanja sve zanimljivija s obzirom na učestalost reumatskih bolesti, na probleme zahvaćenih zglobova i okolnih struktura, a posebno ako se manifestiraju i na drugim organima i organskim sustavima. Predavanja o reumatskim bolestima su posebno zanimljiva starijoj populaciji, s obzirom na to da se smatra da nakon 60. godine života čak 80 posto ljudi ima neke znakove tih oboljenja. Mišićno-skeletne bolesti jedan su od najvećih socijalno-medicinskih problema, često povezane s visokim direktnim i indirektnim troškovima.