Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Knjiga uz koju će djeca lakše učiti talijanski

Autor: Ante Rogić

16.10.2012. 22:00
Knjiga uz koju će djeca lakše učiti talijanski

Foto: Marin GOSPIĆ



U sklopu Tjedna talijanskog jezika u Zadru u prostorijama Zajednice Talijana predstavljena je knjiga Danijele Berišić Antić “La posia grande passione mia” (“Poezija moja velika strast”).
Zbirka poezije namijenjena dječjem uzrastu djelo je koje je profesorica Berišić Antić priredila na zamolbu Zajednice Talijana u Zadru, koja je i izdavač. Predsjednica zajednice Rina Villani čestitala je autorici kazavši kako je ova knjiga jedan poticaj mladima.
– Ova knjiga je i naša budućnost, to je budućnost djece koja će uz pomoć nje učiti talijanski, kazala je Villani podsjetivši kako je knjiga predviđena za rad s djecom u vrtiću “Pinocchio” čije se otvorenje željno iščekuje. Istaknula je kako je knjiga jedna mogućnost, pogled u budućnost.
O knjizi je govorio i profesor Alessandro Bigarelli, a okupljenima se obratila i sama autorica prisjetivši se kako je knjiga nastala, ističući rad s djecom. Njen predani rad mogli smo vidjeti i nedavno prilikom gostovanja osnovaca iz Preka koji su u prostorijama Zajednice Talijana izveli predstavu “Pinocchio”, za koju tekst potpisuje upravo profesorica Berišić Antić.
tjedan talijanskog jezika završava danas predavanjem i koncertom o herojima i heroinama iz melodrama Giusseppea Verdija.