Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Koncert u Lisinskom kruna je moje voditeljske karijere

16.10.2016. 22:00
Koncert u Lisinskom kruna je moje voditeljske karijere


Klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj” i orkestar HRM-a dupkom su ispunili koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski, čiju pobliku su svojim izvedbama u srijedu navečer u potpunosti podigli na noge. Povod za koncert bila je 15. obiljetnica osnivanja i djelovanja mornaričke klape iz Splita, a čast programa pripala je jednoj Paškinji/Zadranki, Vlatki Vučić-Marasović, inače i glasnogovornici Zadarske županije.
Nastup u Lisinskom kruna je nečije karijere, kako glazbene tako i voditeljske, pa je iskustvo nastupa u najpoznatijoj hrvatskoj koncertnoj dvorani za Vučić-Marasović bilo posebno značajno. Ljubav prema klapskoj pjesmi, ali i vođenju klapskih događanja seže joj dugi niz godina unatrag, još od klapskih susreta u Povljani i Poličniku, događanja kojih se, doznajemo od ove voditeljice i glasnogovornice, nije odricala ni u trenucima kada je bila u stadiju poodmakle trudnoće. Jednostavno, to je ljubav prema klapskoj pismi, pojasnit će Vučić-Marasović.
– No Lisinski je vrhunac dosadašnjih nastupa i za to se trebalo pomno pripremiti. Iskustvo je bilo veličanstveno i koncert je jednostavno trebalo doživjeti. Kada su klapa i orkestar izveli svoju verziju pjesme „Lijepa li si”, publika je bila na nogama, prepričava Vučić-Marasović.
S klapom Sv. Juraj zbližila se za vrijeme obilježavanja obljetnice Maslenica i tada se po prvi puta rodila ideja o suradnji. Ovo ljeto uz podršku generala Fuzula u Bibinjama ‘pao’ je i početni dogovor za Lisinski. Emocije nakon koncerta još se nisu slegle, a vjerojatno će to trajati još neko vrijeme, no ljubav prema klapi ostat će i dalje.
Vlatka je za ovu prigodu na koncertu u Lisinskom uvela još jednu prepoznatljivost, pašku čipku. Odajući počast svojim korijenima, u najpoznatijoj hrvatskoj koncertnoj dvorani zasjala je košulja urešena paškom čipkom stara preko 70 godina. Košulja je dar Vlatkine tete Vinke, koju voditeljica nosi samo u najsvečanijim situacijama. Lisinski je bila jedna od njih. Ostatak garderobe upotpunjen je bijelom suknjom i plavim detaljem.
– Kada radiš jedan takav program, osim što se trebaš pripremiti za nastup putem scenarija i teksta, moraš prilagoditi i odjeću. Bijela je boja mornara, a plava je boja Zadarske županije. Čipka zajedno s peružinima, ogrlicom oko vrata koja je dio paške narodne nošnje, je moje naslijeđe, pojasnila je Vučić-Marasović.