Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

TN Zaton posjetilo preko 86 tisuća gostiju!

16.10.2016. 22:00
TN Zaton posjetilo preko 86 tisuća gostiju!


Nakon ljetne živosti i vreve Turističko naselje Zaton ovih listopadskih dana utonulo je u mir i podvlači se crta pod rezultate. Ljepote i čari naselja, koje je izgrađeno prije 34 godine i koje je od nedavno postalo sastavni dio europske obitelji eko kampova i njegove ambijentalne vrijednosti, u kojima se značajna pozornost poklanja uređenju, očuvanju i zaštiti okoliša te zdravom načinu života, turisti su itekako prepoznali te se s užitkom vraćaju.
U skladu s višegodišnjom praksom ovaj turistički dragulj zatvorio je vrata sezone zadnjeg dana rujna. Petstotinjak djelatnika, stotinjak stalno zaposlenih i četiristotinjak sezonaca svih turističko-ugostiteljskih profila i zanimanja na čelu s direktorom Ivom Bobićem, počevši od 1. svibnja pa do 30. rujna ugostili su ukupno 86.253 gosta od čega 5.625 domaćih i 80.628 stranih. Ostvareno je 733.399 turističkih noćenja ili 3 posto više u odnosu na prošlu godinu. Domaći gosti ostvarili su 25.503 noćenja, a strani 707.896 noćenja. U oko šesto apartmana, njih 135 sa četiri zvjezdice sagrađenih pred početak preklanjske turističke sezone te u 462 postojeća s tri zvjezdice, odmaralo se 33.168 gostiju koji su realizirali 238.461 noćenje što je na razini prethodne godine. U kampu je ljetovalo 53.085 gostiju i oni su ostvarili 494.938 noćenja ili 5 posto više nego prethodne godine. Kad je riječ o strukturi gostiju najviše je po već ustaljenoj praksi bilo Nijemaca, njih 37 posto. Na drugom su mjestu bili gosti iz Nizozemske njih 10 posto, Austrije 9 posto, Poljske 7 posto, Danske i Italije 5 posto…
– Sad kad se sve stavi na papir mogu reći kako nam je ova godina bila jedna od plodonosnijih. To nas motivira i nadahnjuje da se za narednu turističku sezonu maksimalno pripremimo. Naravno, pored svih planiranih poslova koje ćemo odraditi unutar TN Zaton, a kojima će se u još većoj mjeri poboljšati sadržaji za ugodan i bezbrižan odmor naših gostiju, tu prvenstveno mislim na rekonstrukciju postojećeg bazenskog kompleksa s izgradnjom amfiteatra za animaciju, novim minigolf terenom, nabavkom i montažom novih suvremeno opremljenih mobilnih kuća. Sve naše postojeće snage usmjerit ćemo na daljnju promidžbu jer ona je itekako bitna i značajna za naše ukupno poslovanje. Tu se u prvom redu misli na nastup na najvećim i najposjećenijim europskim turističkim sajmovima u Njemačkoj, Danskoj, Italiji, Austriji, Nizozemskoj, Francuskoj, na koje ćemo krenuti odmah koncem ove te početkom naredne godine, ističe Ivo Bobić, direktor TN Zaton.