Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Šangu umjesto plaća – raskid ugovora

16.11.2010. 23:00
Šangu umjesto plaća – raskid ugovora


Vijest je, mora se priznati, bila u zraku od onoga trenutka kada je Jure Šango, kondicijski trener, prestao s radom u klubu iz financijskih razloga. Iako desetak dana nije bilo konkretnih novosti o tome, hoće li on ostati u klubu ili neće, na koncu je ipak odlučeno da se sporazumno raskine ugovor. Direktor kluba Zdenko Mičić pojasnio je situaciju.
– On zbog privatnih razloga ne može funkcionirati u sustavu KK Zadar, zbog neredovitih isplata plaća. Jednostavno, postoji granica kada čovjek, bez redovitih primanja, ne može ispunjavati one obveze prema klubu, koje je potpisao ugovorom. U tom kontekstu ćemo napraviti sporazumni raskid odnosa – kazao je Mičić i dodao.
– Pokušavali smo pronaći način da nastavimo suradnju u drugom vidu, međutim, u ovom trenutku ni njemu ni nama ne odgovara nijedan model takve suradnje. To je sve posljedica teške financijske situacije i njegove osobno i naše u klubu. Nažalost, suradnja se mora prekinuti, što ne znači da se u neko dogledno vrijeme neće nastaviti.
Jure Šango kratko je prokomentirao novonastalu situaciju.
– Slažem se s ovim što je rekao direktor. Svakom treneru je san raditi u KK Zadar, ali ipak u ovom trenutku postoje objektivna ograničenja i ne možemo nastaviti našu suradnju. Naravno da bih se sa zadovoljstvom vratio u klub, čim to bude moguće – rekao je Šango.
Zadar je tako ostao bez čovjeka, koji je, kako je i sam trener Danijel Jusup rekao, obavljao vrlo velik i vrlo važan posao u momčadi i njegov će se izostanak sigurno osjetiti. Valja se samo nadati da će se situacija u klubu čim prije stabilizirati i da će se jednoga dana Šango vratiti na svoje mjesto u momčadi.