Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Mršić napadač, vraća se Surać

16.11.2011. 23:00
Mršić napadač, vraća se Surać


Terkeš neće biti u konkurenciji za utakmicu s Osijekom jer ga nije moguće tako brzo registrirati – kaže Dalibor Zebić


Želimir Terkeš se vratio. Vijest i nije nova, ali za Dalibora Zebića, trenera, povratak u momčad najboljeg napadača kojeg je Zadar imao u Prvoj HNL svakako je dobra vijest. Nakon sedam mjeseci u Kini Terkeš ponovno kandidira za sastav prvoligaša sa Stanova.
– Terkeš neće biti u konkurenciji za utakmicu s Osijekom jer ga nije moguće tako brzo registrirati. Za nas je najvažnije da se Terkeš vratio u dobrom fizičkom stanju i čim bude imao pravo nastupa za nas bit će nam pojačanje – rekao je Zebić.
Posljednja dva dana treninge je odradio Jakov Surać kojeg još od utakmice s Dinamom nije bio u momčadi. Zebić se nada da će Surać moći nastupiti protiv Osijeka kojeg Zadar dočekuje nakon tri uzastopna poraza. U dvoboju sa Slaven Belupom Zebić se odlučio za opciju sa Santinijem kao jedinim napadačem iza kojeg su bili Mršić, Ćurjurić, pa i Begonja, koji su se u napad trebali ubacivati iz drugog plana. Nije to bila dobra odluka, i Zebić ju je, logično, odlučio promijeniti. Tako će s Osijekom od prve minute Santiniju društvo u napadu biti Mršić. I lani je Zadar nakon odlaska Terkeša pokušavao s napadačkim dvojcem Santini – Mršić i nije to bila posebno efikasna napadačka kombinacija. Zadar je u tom vremenu davao vrlo malo golova, ali s obzirom da ih je jednako tako vrlo malo i primio, nerijetko je jedan zgoditak bio dovoljan za pobjedu. Ove sezone potpuno drugačija situacija. Zadar je primio 24 gola (1,7 po utakmici), više su golova protivnici utrpali samo Karlovcu (25) i Varaždinu (29). Ne zatvori li Zebić rupe u obrani momčad mu nema mnogo izgleda za pomicanje u sigurniju zonu. Obrana je u svakoj utakmici praktički u drugom sastavu, a tako je teško igrati. Dakako, očito je da zadnjoj liniji ne pomaže ni ostatak momčadi pa se dobije ono što Zadar danas ima – švicarski sir. Da apsurd bude veći Hajduk i Dinamo Zadru su zajedno na Stanovima zabili tek jedan gol (Beqiraj). Stoga nije teško zaključiti da momčad iz Ulice Hrvoja Ćustića može mnogo bolje. Konačno, Zadar je u čak tri utakmice gol primio tek što se krenulo s centra (Rijeka i Slaven Belupo kod kuće, Karlovac u gostima). U te tri utakmice osvojen je samo jedan bod (Rijeka), pa nije teško zaključiti da se Zadar protiv Osijeka najviše mora pribojavati početka. Teorija o “početnom ispitivanju snaga” za Zebićevu momčad ne vrijedi…


Utakmice u 15 sati




Sljedeće dvije subote Zadar će biti domaćin, najprije u 15. kolu Osijeku, a potom i Lučkom u prvom “proljetnom” kolu. Obje utakmice počet će u 15 sati. Zadrani polusezonu završavaju u nedjelju 4. prosinca (15.30 sati) kada gostuju kod Hajduka.