Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nitko nam ne može uzeti naš karakter

16.11.2011. 23:00
Nitko nam ne može uzeti naš karakter


Nakon utakmice na prvom treningu trener nam je ukazao na naše greške, ali nam je istaknuo da smo pokazali kako se ostavlja srce na parketu – kazao je Vraneš


S omjerom od tri pobjede i tri poraza Sonik-Puntamika ugodno plovi A-1 ligom. Dvije domaće utakmice u nizu apsolvirane su pobjedama. Pao je Zabok, a nakon velikog otpora svoju nadu za bodovima u Jazinama su ostavili i Križevci. Ta utakmica dugo će biti prepričavana među zelenima, posebno posljednji napad u kojem je kapetan Jurjević tricom donio produžetak. Pa onda prava drama u produžecima koji su otišli na stranu Puntamičana. Veliku ulogu u toj pobjedi Sonik-Puntamike odigrao je i Josip Vraneš. Imao je on nekoliko zapaženih poteza, ubacio je dvaput sa zvukom sirene za istek napada, blokirao je Jurlinu u kontranapadu u samoj završnici regularnog dijela, ali i skoro upropastio pobjedu kada je brzopleto krenuo na zakucavanje na šest razlike 37 sekundi prije kraja prvog produžetka. Srećom suigrači su pokazali karakter te u drugom produžetku riješili pitanje pobjednika.
– Bio je to glup potez s moje strane. Otvorio mi se prostor, nije bilo drugih slobodnih suigrača i učinilo mi se da ću uspjeti zakucati loptu u koš. Povukla me prevelika želja, ali ispalo je da sam promašio, oni su pogodili tricu i izjednačili do kraja produžetka. Pomislio sam tada da sam upropastio cijelu utakmicu, ali srećom pobijedili smo i stoga je puno lakše bilo probaviti tu grešku.
Križevci su pokazali zašto su u vrhu prvenstvene ljestvice.
– Pobijedili smo iznimno kvalitetnu momčad, prepunu iskustva. Oni su ušli u utakmicu kao favoriti, pokazali su da znaju igrati košarku. Nama se naš trud isplatio, dali smo stvarno sve od sebe i to je najbitnije. Nakon utakmice na prvom treningu trener nam je ukazao na naše greške, ali nam je istaknuo da smo pokazali kako se ostavlja srce na parketu i da nam nitko ne može uzeti karakter.
Je li došlo vrijeme da se na gostujućem terenu uspije doći do bodova. Možda već sutra kada ste gosti u Slavonskom Brodu.
– Probat ćemo, kao i u svakoj utakmici. Uvijek idemo na pobjedu, pa tako idemo sutra na pobjedu i u Brodu. No, svjesni smo da nam s druge strane stoji opasan i kvalitetan domaćin koji u svojim redovima ima igrače poput Tomeljaka, Šamadana, Bašljana, Poščića. Ta imena dovoljno govore koliko kvalitete i iskustva Brođani posjeduju. Iako su od pet utakmica izgubili čak tri mislim da su Brođani favoriti za dva boda, međutim, naš stil i pristup u utakmici nikome na odgovara i tu vrebamo našu priliku. Dosad smo ostvarili tri pobjede, imali smo jako težak raspored i sa svim tim možemo biti jako zadovoljni. Želimo nastaviti tako i dalje – zaključio je Vraneš.


Upitan za Brod




U utakmici protiv Križevaca Vraneš je osjetio bol u ramenu. Ta bol mu ometa normalan rad na treninzima i upitan je Vranešov nastup na ovom iznimno teškom gostovanju. Bio bi to veliki hendikep za Puntamičane, pored ozljede Blaževića koji primjetno nedostaje na poziciji razigravača.
– Osjećam već nekoliko dana jaku bol u ramenu i treba ustanoviti je li samo istegnuće ili je nešto gore. Pokušavam s fizikalnom terapijom, ako to ne pomogne slijedi slikanje. Nadam se da je istegnuće i da ću moći pomoći momčadi u Slavonskom Brodu.