Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

I Migi je ruka zadrhtala na volanu…

Autor: Šime Ćurko

16.11.2012. 23:00
I Migi je ruka zadrhtala na volanu…

Foto: Zvonko KUCELIN



 
Košarkaši Zadra presudu generalima iščekivali su u autobusu, na putu za Podgoricu, gdje danas igraju utakmicu protiv Budućnosti.
– Pratili smo izricanje presude putem Hrvatskog radija i kada je donesena odluka da su naši generali slobodni, prolomio se veliki pljesak i ushićenje iz sveg srca. Čak je naš vozač Šime Butić Mige na trenutak izgubio koncentraciju, jer su ga oblile suze radosnice. Naravno da smo svi super sretni i zadovoljni presudom, koja je na kraju krajeva i jedina pravedna. Svi smo vjerovali, kao i cijela Hrvatska, da su to naši heroji, a ne zločinci. Tako se na kraju i ispostavilo – kazao je Branko Skroče, legendarni igrač, a danas sportski direktor kluba.
– Ovo je povijesni dan za Hrvatsku. Sada je i na ovaj način dokazano da je to bio pravi obrambeni rat, da su ljudi branili svoju državu i svoje ljude, a ne da su se bavili onime, što nam se posljednjih desetak godina pokušavalo staviti na teret, a nije bilo dokazivo.
Skroče je i ovim putem pozvao generala Antu Gotovinu na utakmicu KK Zadar.
– Bit će nam velika čast ako general Gotovina bude u mogućnosti doći na našu utakmicu. Sa zadovoljstvom ga pozivamo i to je ono najmanje što možemo napraviti za njega.
Surać: Slao sam Gotovini dres Zadra u Haag!
Jakov Surać, kapetan prvoligaša sa Stanova, nije mogao, a niti htio, sakriti sreću i zadovoljstvo potaknuto oslobađajućom presudom hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.
– Jako sam ponosan i sretan. Teško riječima mogu opisati osjećaj koji vlada mnome. Ovo je ne samo osobna pobjeda naših generala već i pobjeda cijeloga hrvatskog naroda. Posebno sam emotivno vezan za generala Gotovinu kojem sam preko župnika Ivice Jurišića poslao dres Zadra u Haag. Ovo je još jedan dokaz da smo mi časno i pošteno branili svoj dom i da nismo, kako su to neki prikazivali, nikoga napadali. Jedva čekam povratak naših generala u Hrvatsku i veliku feštu koja je pred nama. Idemo slaviti!
Ninčević: Generali su obranili i Hrvatsku i istinu
Ivan Ninčević, zadarski rukometaš koji igra za Füchse iz Berlina, prenio je radost Hrvata koji žive u njemačkoj metropoli.
– Ovo je prekrasno. Naši generali dostojno su obranili istinu o Domovinskom ratu koja za nas nikad nije ni bila upitna. Ovom presudom i međunarodna zajednica mora prihvatiti da smo vodili obrambeni rat i da Hrvatska nije nikakav agresor. U trenucima teške gospodarske krize i svega onoga što se dogodilo našem narodu sloboda za Gotovinu i Markača je sjajna vijest, događaj koji ćemo svi sigurno pamtiti cijeli život.
Ninčević dijeli sreću brojne iseljene Hrvatske.
– U Berlinu ima dosta Hrvata i svi zajedno slavit ćemo ovaj povijesni dan. U mislima smo s cijeli našim narodom, kako onim u Hrvatskoj tako i s onima koji žive izvan Lijepe Naše.