Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Potraga za bodovima od Županje do Dubrovnika

Autor: Šime Ćurko

16.11.2012. 23:00
Potraga za bodovima od Županje do Dubrovnika

Foto: Vedran SITNICA



Rukometaši Biograda bodove s kojima računaju na ostanak u Prvoj ligi osvajaju isključivo u svojoj dvorani. Tako je bilo lani, kada su jedina dva boda s gostovanja donijeli iz Slavonskog Broda, a tako je i ove sezone. Igrači Tomislava Šarića u svojoj su dvorani u pet nastupa četiri puta pobijedili, a mogli su imati i stopostotan učinak da nisu loše odigrali završnicu dvoboja protiv Umaga, koji je kući ponio dva boda. Ako je, dakle, suditi prema statistici šanse Biograda na gostovanju u Županji u 11. kolu mjere se u promilima. Uostalom, i Tomislav Šarić, trener, izjavio je da je njegovoj momčadi od Županje mnogo važnije gostovanje kod pretposljednje Kolaze u sljedećem kolu kao i domaći dvoboj s Moslavinom s kojim će i završiti jesenska polusezona. Opet, ni nogometašima Zadra nitko nije davao šanse u Kupu protiv Dinama, pa su igrači Ferde Milina na kraju – pobijedili.
– U Županji ćemo igrati bez Punoša i Troskota, možda i bez Sakića. Ipak, idemo pokušati prekinuti niz poraza na gostovanjima – kaže Šarić. U prilog ovoj Šarićevoj tvrdnji ide i podatak da je dio momčadi na hrvatski istok otputovao dan prije utakmice kako bi se što bolje pripremio za Županjce.
U posljednja tri kola Županja je dvaput pobijedila na gostovanjima (Crikvenica, Kozala), a kod kuće je bila bolja od Senja i tako najavila da bi se mogla uključiti i u borbu za prva dva mjesta.
Pred rukometašima Zadra u 8. kolu Druge lige je do sada najteže gostovanje u ligi. Makar tako procjenjuje Frane Kardum, trener momčadi iz Mocira. Svakako, Dubrovnik se čini težom preprekom od one koju su Zadrani imali u Korčuli i u dvoboju s Krilnikom. Iza Zadra je maksimalnih šest pobjeda, no i vrlo loša igra protiv Jelse u prošlom kolu kada su Hvarani za malo kući odnijeli bod. Kardum je, unatoč pobjedi, nezadovoljan i prikazanim u Kup utakmici protiv Arbanasa, pa je jasno da Zadar na najudaljenije gostovanje putuje s dosta nepoznanica o pravoj vrijednosti ove momčadi.
U Trećoj ligi u nedjelju u Biogradu dvoboj županijskih klubova u kojem će vodeći Arbanasi formalno biti domaćini drugoj momčadi Biograda. Favorit se zna, no s Biogradom se u njegovoj dvorani nikad ne zna. Taman bila riječ o drugoj momčadi.