Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Vukovarskoj ulici zapaljeno 400 svijeća

Autor: Siniša Klarica

16.11.2012. 23:00
U Vukovarskoj ulici zapaljeno 400 svijeća

Foto: Vedran SITNICA



Drugu godinu za redom, nekadašnji vojni instruktori iz Šepurina, okupljeni u udruzi Gavran u suradnji sa OŠ Zadarski otoci Zadar, Udrugom HVIDR-a Zadar te Udrugom ”Žene u Domovinskom ratu – Zadar”, upriličili su u subotu navečer Mimohod svjetlosti i sjećanja. Više od 400 svijeća zapaljeno je u Vukovarskoj ulici na Bilom Brigu za sve žrtve Škabrnje i Vukovara.
– Danas molitvom i mislima s onima koji su izgubili živote na najvećim hrvatskim statištima. To je posebno važno za našu djecu, kako bi znali kako je teško  stvorena suverena hrvatska država, rekao je tajnik UP SG SOD ”Damir Tomljanović Gavran” Željko Turić.
Turić i njegovi kolege nisu propustili komentirati povratak hrvatskih generala iz Haaškog uzništva. Gardijsko središte za obuku dočasnika u Šepurinama osnovao je upravo inicijativom generala Gotovine.
– Sretni smo što su naši generali s nama.  To su ljudi koji su nas predvodili u ratu i napokon se dokazalo da je Domovinski rat bio pravedan i da nije bilo nikakvih udruženi zločinačkih pothvata.
Među onima koji su u mimohodu zapalili svijeće bio je i general Rajko Rakić, u ratu desna ruka generala Ante Gotovine.
– Povratak naših generala doživio sam kao i svi naši građani. Njihov povratak je veličanstve kao i naša pobjeda u Domovinskom ratu. Oslobađajuća presuda za mene je bila poželjna, ali teško očekivana. To poželjno, pretvorilo se u istinu. Nisam iznenađen jer sam od početka znao da je general Gotovina nepravedno zatočen. No onaj tko vjeruje u pravdu, zna da ga istina nikad ne napušta. Oslobođenjem generala Gotovine i Markača, istina je došla na svoje, rekao je general Rajko Rakić.