Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Uz besplatnu “Kokoš” Zadrani uživali u kulturi

16.11.2013. 23:00
Uz besplatnu “Kokoš” Zadrani uživali u kulturi


U Zadru se Noć kazališta tradicionalno obilježavala u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar i u Kazalištu lutaka Zadar


Tijekom pete Noći kazališta, koja je ove godine održana u 38 gradova diljem Hrvatske, odigrane su 133 predstave koje je pogledalo 50 tisuća gledatelja, izvijestili su organizatori.
U programu su sudjelovale 94 institucije na 69 lokacija, a osim u predstavama, ljubitelji kazališne umjetnosti mogli su uživati i u šezdesetak popratnih programa poput druženja s glumcima, glazbenih performansa i izložbi.
U svim kazalištima tražila se karta više, izvijestila je voditeljica Ureda Noći kazališta Nada Kruljac.
Noć kazališta svečano je otvorena u Dječjem kazalištu Dubrava, koje je i inicijator manifestacije, plesnom predstavom “Neobični svjetovi” belgijske kazališne družine Mouvements Sans Frontieres.
U Zadru se Noć kazališta tradicionalno obilježavala u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar i u Kazalištu lutaka Zadar. U lutkarskoj tvornici snova najmlađi su u nešto ranijem terminu odgledali predstavu “Aladinova čarobna svjetiljka”, a u HNK-u Zadar igrana je domaća produkcija “Kokoš”. Iako se do sada svake godine, uz predstavu, za Noći kazališta u zadarskom HNK-u održavao i koncert ove godine on je odgođen zbog bolesti izvođača. Podsjećamo, koncert je trebao održati Jimmy Stanić, a otkazan je par dana pred manifestaciju.
Bez obzira na to, besplatne ulaznice za predstavu u Noći kazališta potpuno su razgrabljene te je nekoliko stotina posjetitelja uživalo u satiričnoj komediji Nikolaja Koljade pripremljenoj u domaćoj produkciji, a odlična posjećenost pratila je i zadarske lutkare.
Ove se godine manifestaciji pridružilo osam zemalja (Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Slovačka, Srbija, Slovenija i BiH) pa je Europska noć kazališta održana u 55 gradova i 275 kazališta izvan Hrvatske.