Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kolinda Grabar-Kitarović odala počast žrtvama Škabrnje

16.11.2016. 23:00
Kolinda Grabar-Kitarović odala počast žrtvama Škabrnje


Dva dana uoči 25. obljetnice jednog od najvećih ratnih zločina tijekom Domovinskog rata, sjećanja na 86 žrtava velikosrpske agresije u ravnokotarskom mjestu Škabrnja, dočekana je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.
Uz visoke vojne počasti Grabar-Kitarović je položila vijenac kod spomen-obilježja masovne grobnice “Ruža za poginule branitelje i civile”, u neposrednoj blizini Osnovne škole Vladimir Nazor, te kod Centralnog križa na groblju sv. Luke. Predsjednica jučer nije davala izjave nikome od brojnih novinara u Škabrnji, ali je rado porazgovarala s mještanima.
Na središnjem Trgu dr. Franje Tuđmana dočekali su je i zadarski župan Stipe Zrilić, načelnik i donačelnica Škabrnje, Nediljko Bubnjar i Kristina Erlić, škabrnjski branitelji, udovice, djeca i unučad poginulih branitelja i drugi. 
Posebnu ulogu imala unuka poginulog branitelja, Gabrijela Perica, koja je predsjednici Kolindi uručila buket cvijeća.
– Ovo mi je najsretniji dan, rekla je kasnije nasmiješena Gabrijela.
Predsjednica Grabar-Kitarović u Općinskoj je vijećnici održala sastanak s općinskim čelništvom, braniteljima, udovicama, djecom i unucima poginulih hrvatskih vitezova, a kako je kasnije prenio načelnik Bubnjar bio je to ugodan razgovor u duhu ovih dana sjećanja u kojima su isprepleteni osjećaji tuge i ponosa.
– Osim zahvale za već treći dolazak u Škabrnju u posljednje dvije godine, Predsjednicu sam upoznao s radovima na novoj općinskoj zgradi u kojoj se nalazi i velika memorijalna soba za odavanje počasti i paljenje svijeća u čast poginulim mještanima i braniteljima, rekao je Bubnjar.
Na razgovoru s predsjednicom Grabar-Kitarović bio je i Marko Miljanić, prvi ratni zapovjednik Samostalnog bataljuna Škabrnja.
– Rekao sam joj kako danas u Hrvatskom saboru sjede oni kojima tu nije mjesto, oni koji su tijekom Domovinskog rata bili ili su podržavali, drugu, neprijateljsku stranu, rekao je Miljanić dok zbog zločina u Škabrnji nitko, osim neke medicinske sestre, kaže, nije odgovarao.