Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bunja: HSP je dokaz da je uz rad i žrtvu moguće prevladati krizu

Autor: Nives Rogoznica

16.12.2008. 23:00
Bunja: HSP je dokaz da je uz rad i žrtvu moguće prevladati krizu

Foto: Vedran SITNICA



Krizu smo uspjeli prevladati i to vrlo uspješno tako da se danas više ne može govoriti o tome da imamo problema, već se vrlo pozorno i savjesno bavimo pripremama za predstojeće lokalne izbore- kazao je Bunja
U gradskom i županijskom HSP-u su zadovoljni radom stranke u 2008. godini, istaknuo je na konferenciji za novinare predsjednik županijskog HSP-a Đani Bunja.
– Iako smo bili suočeni s krizom u stranci, zadovoljni smo rezultatima. Krizu smo uspjeli prevladati i to vrlo uspjšeno tako da se danas više ne može govoriti o tome da imamo problema, već se vrlo pozorno i savjesno bavimo pripremama za predstojeće lokalne izbore- kazao je Bunja dodajući kako je u situaciji traženja načina prevladavanja gospodarske krize moguće povući paralelu s prevladavanjem krize u stranci.
– Mi smo dokaz da je uz veliki rad i žrtvu moguće suočiti se s krizom. Ako ikome, to je uspjelo nama u Zadarskoj županiji, kazao je.
Bunja je dodao kako će ova stranka detaljno predstaviti svoje najznačajnije programe čija je, kako je naglasio, okosnica u interesu mladih hrvatskih obitelji.
– Svakako ćemo staviti naglasak na turizam koji je najznačajnija gospodarska grana ne smo na razini Hrvatske, već i u gradu Zadru i Zadarskoj županiji. 2001. godine je udio prihoda od turizma u ukupnom BDP-u bio 12,5 %,a lani se taj udio povećao na 22%. Turizmom je potrebno upravljati, a dopuštati da se razvoj događa stihijski. Naš je tim razradio program aktivne poticajne stanogradnje. Dat ćemo pozornost problemima mladeži čemu poseban doprinos daju dr.sc. Zlatko Miliša i Franka Dvorski. Pripremamo inicijativu vezanu uz unaprijeđenje amaterskog športa, predlažemo izgradnju dvorane u kojoj bi se obavljali programi iz područja amaterskog športa. Zadovoljni smo koliko smo u koalicijskoj vlasti u Gradu uspjeli napraviti po pitanju Centra za mlade, projekt je pri kraju. Ispunili smo i još jedno obećanje; osnovali smo dvije nove podružnice. Upravo na Svetu Lucu osnovali smo podružnicu u Vrsima, a krajem tjedna ćemo to učiniti u općini Posedarje- dodao je Bunja.
Na upit novinara o stavkama koje će tijekom rasprave o proračunu Grada Zadra za 2009. “braniti” HSP, Rade Škarica, kandidat ove stranke za gradonačelnika i aktualni zamjenik gradonačelnika, je kazao kako, iako o detaljima proračuna prije same sjednice Gradskog vijeća zakazane za 23. prosinca ne želi detaljnije govoriti, može navesti kako za društvene djelatnosti neće biti planirano manje sredstava nego što je bilo u proračunu za 2008.
– Novac je osiguran za rad Zadarskog komornog orkestra, kazališnih trupa, za nastavak izgradnje centra “Mocire”, za vrtić Grigor Vitez. Što se tiče Centra za mlade sve ide po planu, čekamo građevinsku dozvolu, izdvojio je Škarica.


 TRADICIONALNI BAKALAR I ČESTITKA


Uz tradicionalni božićni poklon novinarima; bakalar i maslinovo ulje, predsjednik županijskog HSP-a Đani Bunja stranačkim kolegama i novinarima je uz “čestit Božić” poželio upornost i hrabrost uz napomenu kako “samo uporni postižu uspjeh, a samo hrabre prati sreća”.




 PROTIV REKLAME ZA RED BULL


HSP je protiv prikazivanja reklame za Red Bull napomenuo je novinarima nakon službenog dijela konferencije za medije Đani Bunja. Ocijenio je iznimno uvredljivom televizijsku reklamu za ovaj energetski napitak, tim više što se u njoj vrijeđa lik sv. Josipa koji je, kako naglasio, zaštitnik Hrvatske.
Riječ je o reklami u kojoj likove koji predstavljaju Svetu Obitelj posjećuju četiri mudraca od kojih četvrti donosi Red Bull, pri čemu se lik koji predstavlja Bogorodicu našali na račun lika koji predstavlja Bogorodičina zaručnika nazvavši ga volom.