Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Preko Trogira do gradskog derbija

Autor:

16.12.2008. 23:00
Preko Trogira do gradskog derbija


Ako uspiju proći Trogira, u Jazinama će biti pravi košarkaški praznik (27. prosinca), kad bi se trebao odigrati gradski derbi
Stanka od dva tjedna između dvije utakmice (Alkara i Trogira) izgleda da je dobrodošla igračima Borik-Puntamike, koji su kalendarsku godinu u prvenstvu zaključili s odličnim skorom 5-4 i nestrpljivo iščekuju rasplet situacije u Kupu Krešimira Ćosića. U subotu ih očekuje izlučna utakmica protiv Trogira u kojoj će tražiti prolaz do četvrtfinala, gdje pobjednika čeka Zadar. Motiva za pobjedu protiv Trogira ne nedostaje jer kako i sam kaže Miro Dundov, Kup će im biti nagrada za dosad postignuto, a još ako uspiju proći Trogira u Jazinama će biti pravi košarkaški praznik (27. prosinca) kad bi se trebao odigrati gradski derbi.
Normalno, to je još sve pod velikim upitnikom, jer treba prvo proći gostovanje u Trogiru koje nimalo neće biti lako.
– Ulog je velik za tu utakmicu i nama i njima. Sudeći po rezultatima s obje momčadi (Dubrava i Trogir) ove sezone bolje da nam je protivnik Trogir jer smo njih uspjeli pobijediti baš na njihovu terenu, dok smo s Dubravom odigrali najlošije u cijeloj polusezoni. Tu utakmicu s Trogirom smo otvorili kao iz najljepših snova. Prvu četvrtinu smo pogađali skoro iz svlačionice tako da smo u tom razdoblju vodili s čak 19 razlike (29:10). No, oni su nas dobrano stisli u drugom dijelu i na kraju smo jedva izvukli pobjedu. Radi se o vrlo nezgodnoj momčadi koja je ove godine ušla u Prvu ligu i na račun tog entuzijazma i pozitivne energije su jako neugodni. To su i dokazali svojim igrama nakon poraza od nas, kad su dobili Alkara u gostima i razmontirali Kvarner s nekih četrdeset razlike – proanalizirao je subotnjeg protivnika Dundov.
U Trogiru se, izgleda, sve vrti oko jednog igrača, Tonija Bizace, koji je ujedno i najkorisniji igrač lige s prosjekom od 26 koševa po utakmici.
– Istina, taj momak je ove sezone pokazao zaista najviše od svih u ligi i to je jedan atipičan igrač koji nije onaj klasični potrošač lopti koji će ispucati previše lopti na jednoj utakmici, nego upravo suprotno. On je timski igrač, svestran i vrlo selektivnog šuta. Ne igra momčad za njega nego on za nju. Sigurno je da smo, ako njega uštopamo, pola posla napravili, no Trogir nije samo on već su tu i Sobin, Delaš, Bubalo, Lucić. Ipak mislim da smo mi mnogo jači kao kolektiv i to smo i dokazali ove sezone – kad se skupimo, možemo dobiti svakoga na račun ujednačenosti i timske igre.
Kako bi to bilo lijepo da se 27. prosinca dogodi scenarij dvostrukog programa u Jazinama. Borik-Puntamika – Zadar i Voštarnica – Cibona.
– Nije to toliko ni nestvarno, jer momci iz Voštarnice kojima skidam kapu do poda su stvarno sposobni preko Zaboka doći do utakmice s Cibonom, što bi uz našu pobjedu u Trogiru, stvarno dovelo do tog scenarija. Nitko sretniji od mene da se to i ostvari. To bi bila velika nagrada za nas i momke iz Voštarnice, da dobiju priliku okušati se s takvim rasnim momčadima – zaključio je Dundov.