Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Stević predvodi vodeće

Autor:

16.12.2008. 23:00
Stević predvodi vodeće

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Najbolje plasirani od domaćih igrača je bibinjski međunarodni majstor Saša Režan, koji se nalazi na devetom mjestu s dva boda i bez poraza
Nakon tri kola Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske u šahu za muškarce i žene koje se igra u Zadru na A turniru u vodstvu se nalazi skupina od pet igrača s 2,5 bodova, koju predvodi hrvatski velemajstor i reprezentativac Hrvoje Stević.
Najbolje plasirani od domaćih igrača je bibinjski međunarodni majstor Saša Režan, koji se nalazi na devetom mjestu s dva boda i bez poraza. Saša Martinović i Ivan Jakić imaju 1,5 bodova.
Turnir ulazi u sredinu i tek sada slijede pravi velemajstorski dvoboji u kojima se igra bez kompromisa. U prvom kolu nije bilo većih iznenađenja, drugo jutarnje kolo profesionalci su brzo remizirali kako bi svježe glave dočekali popodnevni dvoboj.
Na B turniru u vodstvu se nalazi tri igrača sa stopostotnim učinkom, a na čelnoj poziciji je ženska međunarodna majstorica i reprezentativka Borka Frančišković. Od domaćih igrača najbolje je plasiran član ŠK Zadar Marko Stipić koji ima 2,5 bodova.