Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Svaka minuta dragocjena

Autor:

16.12.2009. 23:00
Svaka minuta dragocjena

Foto: Filip BRALA



Marljivo treniram i iz dana u dan sve više napredujem. Zahvalan sam na svakoj ukazanoj minuti na parketu koje su mi itekako dragocjene – kaže Baždarić


Svjetlost je bila posljednja prvenstvena stanica za Borik-Puntamiku ove kalendarske godine, ali prevelikog odmora izgleda nema, jer “zelene” danas očekuju obveze u Kupu Krešimira Ćosića, gdje dočekuju (18 sati) ponovo momčad Svjetlosti. Pet pobjeda i četiri poraza bilanca s kojom mogu svi u klubu biti zadovoljni, jer se krenulo u sezonu s pomlađenim sastavom koji je uzeo pod svoje trener Neven Plantak i sklopio momčad koja je pokazala da je trenutačno zasluženo pri samom vrhu A-1 lige. Uz plejadu iskusnijih prvotimaca Plantak je inkorporirao i nekolicinu golobradih momaka koji ove sezone imaju priliku napredovati kroz zahtjevno i vrlo izjednačeno natjecanje. Svoju priliku i pokoju minutu na parketu vreba i Ivan Baždarić kojemu je ova sezona svojevrsno vatreno krštenje s obzirom da je lani igrao za A-2 ligaša Voštarnicu gdje je igrao vrlo bitnu ulogu.
– Prva mi je sezona u A-1 ligi i svjestan sam da se tek uhodavam u sve izazove koji su postavljeni pred mene i samu momčad. Marljivo treniram i iz dana u dan sve više napredujem. Zahvalan sam na svakoj ukazanoj minuti na parketu koje su mi itekako dragocjene. Ima nas dosta (Čakarun, Olivari, Troskot, Marin, Mrkić) koji se nalazimo u sličnoj situaciji i samo strpljivošću te pravilnim radom ćemo moći doći do prave prilike da postanemo bitni čimbenici u momčadi – skromno će Baždarić o svojih prvih šest mjeseci provedenih u Borik-Puntamici koja uzdignuta čela može krenuti u nastavak prvenstva koje ih očekuje 9. siječnja kad gostuju na Baldekinu protiv Šibenika.
– Možemo svi u klubu biti zadovoljni dosad učinjenim u ovih 9 kola. Jedini smo neporaženi na svom parketu, a u gostima smo imali dvije prilike, protiv Trogira gdje smo imali 15 poena viška na poluvremenu i sad u Slavonskom Brodu gdje smo došli na korak od iznenađenja, ali smo u ključnim trenucima izgubili nekoliko lopti i ostali smo praznih ruku. No, ne treba očajavati, jer je liga vrlo izjednačena i bit će vrlo bitno održati Jazine neosvojivima, a sigurno će nam se ukazati još koja prilika da budemo u gostima konkurentni za neku pobjedu.