Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Dubrava kvalifikacije za Zadar

16.12.2010. 23:00
Dubrava kvalifikacije za Zadar


Bilo bi odlično kada bi svladali Dubravu i tako sa Zadrom u Jazinama igrali četvrtfinale. No, da se to i ne dogodi, ništa revolucionarno se neće promijeniti – kaže Juran


Iako je u tijeku  prvenstvena stanka, košarkaše  Borik-Puntamike do kraja  2010. godine očekuje jedna ili  u najboljem slučaju dvije utakmice u Kupu Krešimira Ćosića. U toj ih eventualnoj  drugoj utakmici čeka Zadar. Osmina finala Kupa Krešimira Ćosića je i lani  uspješno apsolvirana pobjedom nad Svjetlošću u Jazinama, a u četvrtfinalu se ipak  nije moglo preko Cedevite. Ove godine  put nije ništa lakši, a gostovati u Dubravi  je uvijek bilo iznimno teško. Istaknut će to  i pomoćnik trenera Nevena Plantaka,  Ivan Juran.
 – Idemo u goste iznimno neugodnom  protivniku koji je posebno u svojoj dvorani opasan. Mi smo uspjeli tek dvaput  tamo pobijediti i to lani u drugom mjesecu  u Ligi za ostanak te u 2. kolu ove sezone.  Tada smo ih uspjeli iznenaditi, a činjenica  koja nam je išla u prilog je da su Dubravaši  relativno kasno počeli s pripremama.  Večeras očekujemo potpuno drukčiju  utakmicu od te i stoga ćemo je trebati  odigrati na visokoj razini ako mislimo  proći među osam u Kupu.
Dubrava je momčad koja u svom sastavu okuplja uglavnom domaće igrače  predvođene najtalentiranijim igračem  Europe, Darijom Šarićem.
– Uvijek su u Dubravi okupljali domaće  igrače te imaju za trenera Borisa Gnjidića  koji je dugo godina bio njihov član. Kod  njih glavne konce vuku Bašljan, Juričić i  Bašić, dok se definitivno trebamo pripaziti Šarića koji je pokazao u ovom  prvom dijelu lige da će biti veliki igrač.  Dovoljan dokaz je njegov učinak u posljednjem kolu protiv Dubrovnika. Zabio  im je 22 poena i imao čak 15 skokova. Pod  košem su tu još Cvjetković i Čuljak te sve  govori da će biti velika bitka u kojoj  naravno i mi imamo neke šanse.
Ipak ste vi druga momčad, a Dubrava  predzadnja u prvoj polovici natjecanja u  A-1 ligi.
– Definitivno omjer u A-1 ligi nije pravo  mjerilo situacije, jer je vidljivo da nema  favorita u nijednoj utakmici do sada. Svatko svakoga može pobijediti, bilo igrao  kući ili vani. Motiva neće nedostajati ni  njima ni nama. Želi se nastaviti kontinuitet dobrih igara, a protivnik u četvrtfinalu je također jedan veliki magnet.
U slučaju pobjede u Dubravi imali bi  priliku na najbolji mogući način zaključiti iznimno uspješnu 2010.
– Bilo bi odlično kada bi svladali Dubravu i tako sa Zadrom u Jazinama (27. ili  28. 12) igrali četvrtfinale. No, da se to i ne  dogodi, ništa revolucionarno se neće promijeniti. Nama je ipak samo u glavama  večerašnja utakmica u kojoj ćemo morati  biti na visini zadatka ako mislimo pokušati ponoviti 2. kolo u kojem smo bili  nadmoćni u svim segmentima nad Dubravom – kazao je na kraju Juran.