Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

IzBlaćena Sonik-Puntamika

16.12.2011. 23:00
IzBlaćena Sonik-Puntamika


U Kupu su iznenađenja moguća, a to su na nevjerojatan način potvrdili i košarkaši Sonik-Puntamike protiv A-2 ligaša GKK Šibenika na Baldekinu. Puntamičani su uspjeli izgubiti iako su vodili cijelu utakmicu, u posljednju četvrtinu ušli sa čak 15 poena viška, no dopustili su Šibenčanima preokret kojeg su okrunili pobjedom preko Blaće u posljednjoj sekundi utakmice.
Malo opravdanje za iznenađujući poraz zelenima je neigranje razigravačkog dvojca Blažević i Dražović, pa je Pešut ponovno bio usamljen i istrošen u završnici. Ozlijedio se i Ramljak tijekom utakmice dok je ključno u porazu bilo i izbacivanje Čakaruna zbog pet osobnih prekršaja. No, način na koji je ispuštena sigurna pobjeda nije za nikakvu pohvalu. Odlično otvaranje prve četvrtine u kojoj su ostvarili 12 viška (20:8), malo je pokvarila zona Šibenčana, pa se na odmor otišlo sa solidnih 8 prednosti (32:24). U trećoj je izgledalo da je domaćin spreman na potop, jer su Puntamičani poduplali svoju prednost (49:34).
Ipak nekoliko dobrih napada Šibenčana je donijelo nervozu u redove zelenih koji su ostali bez Ramljaka i Čakaruna, a promašeno je i četiri bacanja te dva zicera. Vodu u uši zelenima donio je Drezga tricom za poravnanje 61:61, na ulasku u posljednju minutu. Pešut je na drugoj strani promašio oba bacanja, a u posljednjem napadu Petković je prodorom htio riješiti pitanje pobjednika, no ispalo je da je Blaće taj krvnik Puntamičana pogodivši iz skoka u napadu sa sirenom za veliko slavlje Šibenčana na Baldekinu.
GKK ŠIBENIK 63
SONIK-PUNTAMIKA 61
(8:20, 16:12, 10:17, 29:12)
ŠIBENIK – Dvorana na Baldekinu. Suci: Basarić, Roglić i Jurčević (svi iz Splita).
GKK ŠIBENIK: Petković 9, Šarin, Drezga 19, Mijalić, Kalpić 2, Škorić, Blaće 5, Matulja, Vukičević 8, Šandrić 8, Maleš 6, Čičin-Šain 6. Trener: Jeronim Šarin.
SONIK-PUNTAMIKA: Jurlina 6, Marić 11, Segarić, Čakarun 7, Banić 3, Pešut 16, Glavan, Vraneš 1, Jurjević 3, Grabovac, Ramljak 2, Šarlija 12. Trener: Neven Plantak.


Kup Krešimira Ćosića
Rezultati drugog kruga: Šibenik – Sonik Puntamika 63:61, Kvarner – Križevci 95:89, Međimurje – Alkar 74:90, Brod Svjetlost – Dubrovnik (sutra).
Raspored osmine finala: Zadar – Kvarner (20. prosinca), Jolly – Alkar, Šibenik – Zabok, Darda – Brod S./Dubrovnik.
*Napomena: Cibona, Zagreb, Cedevita i Split su izravno u četvrtfinalu.