Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sonik na Baldekinu u ulozi favorita

16.12.2011. 23:00
Sonik na Baldekinu u ulozi favorita


U slučaju pobjede u Šibeniku Puntamičani bi već u utorak u 2. krugu išli na Zabok i pobjednik tog susreta bi ugostio 28. prosinca euroligaš Zagreb


Ligaški dio natjecanja za Sonik-Puntamiku je za ovu kalendarsku godinu završio, no pred njima se od sutra nalazi izazov u Kupu Krešimira Ćosića. “Zeleni” započinju svoj put u ovom natjecanju od prvog kruga drugog dijela u kojem ih očekuje gostovanje na šibenskom Baldekinu protiv A-2 ligaša GKK Šibenika. U slučaju pobjede u Šibeniku Puntamičani bi već u utorak u 2. krugu išli na Zabok i pobjednik tog susreta bi ugostio 28. prosinca euroligaš Zagreb u utakmici koja bi dala putnika za samu završnicu Kupa. Nakon dugo vremena igrači Nevena Plantaka su u situaciji da su favoriti u jednoj utakmici, a niželigaš Šibenik je u poziciji da nema što izgubiti. Hoće li to breme favorita otežati posao Puntamičanima na Baldekinu treba vidjeti, međutim, poznavajući mentalitet svlačionice “zelenih” pravi pristup sigurno neće izostati. Kapetan Marino Jurjević zna da je Kup Krešimira Ćosića uvijek za njih bio veliki motiv, pa očekuje da će on i njegovi suigrači u utorak put Zaboka. Samo prije toga treba preskočiti Šibenčane.
– Ne očekujemo laganu utakmicu iako smo svjesni da bi po našoj kvaliteti u odnosu na njih i po činjenici da smo A-1 ligaši bilo veliko iznenađenje da ne uzmemo pobjedu. Međutim, s druge strane smo svjesni da je Kup natjecanje uvijek specifično i nepredvidljivo kao što smo i mi znali mnogo puta to potvrditi. Stoga očekujemo motiviranog domaćina kojima je ova utakmica sigurno najveća ove sezone i učinit će sve da nam zakompliciraju život. S njima smo odigrali ove sezone dvije prijateljske utakmice i zapamtili smo dobro onu posljednju, prije prvenstvene obveze s Kvarnerom, kad smo ih tek u posljednjih pet minuta uspjeli slomiti. Stoga oprez i ozbiljnost su večeras itekako potrebni ako mislimo izboriti prolaz u drugi krug.
Ako se proviri u roster Šibenčana može se zaključiti da nisu nimalo bezazlena momčad. Ima tu igrača s velikim iskustvom, ali i onih koji su puni potencijala za mnogo kvalitetnije rangove natjecanja od A-2 lige.
– Za njih igra jedan Luka Petković koji je skupio dosta NLB iskustva i jedan je od boljih mladih razigravača u Hrvatskoj, pa im se vratio opasan šuter Drezga koji je igrao za Trogir, bio u Zagrebu, pa se nakon angažmana u Turskoj je baš pred ovu utakmicu vratio u matični klub. Pored njih dvojice koji će biti sigurno najubojitije oružje Šibenčana vrijedi istaknuti veterana Maleša i Šarina te centra Vukičevića. Sve su to igrači koji su vrsni poznavatelji košarke i sa svojim golemim iskustvom predvode ostale mlade igrače u njihovoj momčadi.
Puntamičanima će u Šibeniku nedostajati nekoliko igrača.
– Ne možemo računati na već dugo ozlijeđenog Blaževića, Vraneš se možda i osposobi. Pa neće biti Dražović zbog obveza na fakultetu, novopridošli Jurlina još nije dobio papire, ali mi ostali ćemo skupiti glave i nadam se osigurati tu utakmicu protiv Zaboka u utorak – kazao je Jurjević.


Otišao Tomislav Grbić




Redove Sonik-Puntamike napustio je mladi 18-godišnji Tomislav Grbić koji je u rosteru Nevena Plantaka bio u skupini igrača sa zaštićenim godištem. Igrač koji je prošao sve selekcije kluba i ove sezone dobio priliku trenirati i igrati sa seniorskom momčadi odlučio je zbog školskih obveza i problema s ozljedama odmoriti neko vrijeme od košarke za što su u njegovom matičnom klubu imali razumijevanja.