Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Uz punu dvoranu možemo srušiti i Partizan

Autor: Roman Morović

16.12.2012. 23:00
Uz punu dvoranu možemo srušiti i Partizan

Foto: PIXSELL



Napokon smo na utakmici uspjeli ispoštovati sve ono što smo se dogovorili i što je trener od nas tražio cijeli tjedan i u taktičkom i u fizičkom dijelu. Mislim da smo zasluženo pobijedili – rekao je Krasić


Kada je Split, sedam minuta prije kraja, preokrenuo zadarskih +11 i poveo 63:62, Bariša Krasić izveo je majstorski potez, jedan od ključnih na utakmici. Stavio je tricu iz kuta, uz prekršaj i realizirao dodatno bacanje. Bio je to početak njegove besprijekorne serije s penala, koju je dovršio u posljednje tri minute, kada je poentirao još šest puta. I to s takvom mirnoćom i sigurnošću da nijednoj od tih lopti nije dao nikakvu šansu da ispadne iz obruča. “Kao kap”, rekli bi u susjednoj državi. Zabio je 10 od 18 poena svoje momčadi u posljednjoj dionici, ali velik doprinos dao je tijekom cijele utakmice. Njegovo iskustvo i kvaliteta donijeli su Zadru upravo ono što je Ante Nazor najavljivao, kada ga je ljetos odlučio angažirati, stabilnost. Kako u obrani, tako i u napadu. Bilo je zaista više vrlo dobrih pojedinaca u zadarskoj pobjedi na Gripama, no završnica je kao glavnog junaka iznjedrila upravo najiskusnijeg igrača. A i njegova prva rečenica na konferenciji za novinare govori o kakvom se sportašu radi.
– Prije svega bih čestitao Splitu na domaćinstvu i na korektnoj igri – rekao je Krasić pa nastavio.
– Čestitam i svojim suigračima na odličnoj borbi. Napokon smo na utakmici uspjeli ispoštovati sve ono što smo se dogovorili i što je trener od nas tražio cijeli tjedan i u taktičkom i u fizičkom dijelu. Mislim da smo zasluženo pobijedili.
Nije vam zadrhtala ruka u završnici, dobacili su novinari.
– Nije, ali važno je da smo cijelu utakmicu bili koncentrirani. Od prve minute smo ušli na pravi način. Da je bilo tko na kraju bio na crti slobodnih bacanja, mislim da bi pogodio.
Već u srijedu na Višnjik stiže Partizan. Očekujete li, nakon prve dvije vezane pobjede, prvi put ove sezone i pun Krešin dom?
– I u tom smislu nam ova pobjeda znači jako puno. Očekujem punu dvoranu i ovom prilikom pozivam navijače da dođu i da nam pomognu. U Beogradu smo odigrali odličnu utakmicu, cijelo vrijeme smo vodili i izgubili tek u završnici. Bilo bi odlično kada bi im uzvratili za taj poraz – istaknuo je krilni centar Zadra.


Vukušić: Razočaranje je veliko




Vedran Vukušić utakmicu je vidio ovako.
– Prvenstveno čestitam Zadranima, jer su se borili od prve do posljednje minute. No, razočaranje je veliko, jer mislim da smo trebali dobiti ovu utakmicu. Ušli smo u nekakvom grču, kao i protiv Budućnosti, a ovaj put se nikako nismo uspjeli “iskobeljati”. Ne znam zašto, ali na tome moramo raditi. Ne možemo ulaziti u utakmicu tako sporo, nego muški od početka, kao što je to napravio Zadar. Zahvalio bih se publici, koja nije odustala od nas cijelu utakmicu i nadam se da će tako biti i ubuduće – rekao je najefikasniji igrač Splita, koji je imao impresivnih 11-11 s penala, ali i 1-8 za tri poena.