Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadrani će u Novu godinu uz blagdansku verziju Varoške fešte

Autor: Vanja Mirčeta

16.12.2012. 23:00
Zadrani će u Novu godinu uz blagdansku verziju Varoške fešte

Foto: Sebastian GOVORČIN



Doček Nove godine i u Zadru postaje sve više ulični praznik, ako prihvaćamo neke svjetske standarde. Treba biti u gradu na ulici, uzeti bocu šampanjca pod ruku i cirkulirati od punkta do punkta, sretati ljude, čestitati, šetati, biti u svom gradu, u centru


Već četvrtu godinu zaredom Grad Zadar i TZ grada Zadra za doček Nove godine Zadranima će ponuditi “mediteranski” doček 2013. godine. Kako doznajemo od Stjepana Felbera iz TZ grada Zadra, ovogodišnja blagdanska verzija Varoške fešte konceptualno će kopirati svoje prethodnice u svim segmentima, i u programskom i u financijskom dijelu.
Ugostitelji spašavaju stvar
Program dočeka Nove godine će se i ovu sezonu u cijelosti održavati na Poluotoku, točnije na velikoj pozornici na Narodnom trgu, na Kalelargi te u Varoši. Iako je za program osigurano 150 tisuća kuna iz gradskog proračuna, kako je istaknula Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje u Gradu Zadru, ni ove godine kao ni proteklih neće biti vatrometa koji organizatori smatraju skupim, već viđenim i dosadnim. Tako će izgledati blagdanska shema dočeka Nove 2013. godine koja će građanima Zadra i njihovim gostima biti ponuđena 31. prosinca u organizaciji TZ grada Zadra i gradske uprave.
Koncept dočeka u stilu dalmatinske Varoške fešte u ovim kriznim vremenima, lani i preklani, premašio je sva očekivanja te će se provjerena formula iskoristiti i ove godine na potpuno isti način. Ovakve organizacije dočeka Nove godine bile su pun pogodak i za Zadrane i za ugostitelje, koji se svake godine sve više otvaranjem svojih objekata uključuju u proslavu dočeka Nove godine u kojemu su našli dobar izvor zarade, posebice u ovim teškim vremenima kada najveći dio ljudi teško ili gotovo nikako ne može odvojiti novce iz kućnog budžeta za nekakvu glamurozniju proslavu.
Programska slagalica je najvećim dijelom posložena te tako znamo kako će na pozornici postavljenoj na Narodnom trgu 31. prosinca nastupiti grupe Kanela i Galeb uz tradicionalnu čestitku zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića u ponoć. Na Forumu, ispred Callegra nastupat će grupa Borgo te Black Coffee & Martine Thomas dok će u Varoši ispred cafe bara Kult goste zabavljati Bepo Matešić, grupa Zaratino i DJ Angelo. Uz ovaj poznati program moguće je da se kroz idućih nekoliko dana dogode još neke sitnije promjene programske sheme te da na Kalelargi glazbu bude puštao neki od poznatih zadarskih DJ-a.
“Uklizavanje” u Novu godinu?
Iz TZ grada Zadra ističu kako nije isključena niti mogućnost da naši sugrađani “ukližu” u Novu godinu na klizalištu pored crkve sv. Marije gdje bi se možda dao ubaciti još od nekih dodatnih zabavnih sadržaja. Zabavni program će početi glazbom DJ-a od 21 sat, dok službena proslava dočeka i nastupi navedenih izvođača započinju od 22 sata te će trajati najmanje do 4 sata ujutro prvog dana 2013. godine.
Više od pola posla obavit će uključeni ugostitelji, dok je za drugi dio, odnosno zagrijavanje, zadužen TZ grada Zadra sa svojim programom. Doček Nove godine i u Zadru postaje sve više ulični praznik, ako prihvaćamo neke svjetske standarde. Treba biti u gradu na ulici, uzeti bocu šampanjca pod ruku i cirkulirati od punkta do punkta, sretati ljude, čestitati, šetati, biti u svom gradu, u centru.
Ipak, neće se sve svesti na doček na otvorenom. Hotel & Spa Iadera na Punta Skali priprema novogodišnji “Black & White” s cijenom od 195 eura za jedno noćenje s uslugom polupansiona i svečanom večerom te bogatim wellness programom kao što je “hamam party” i drugim pogodnostima.
Hotel Bastion u Zadru priprema novogodišnje wellness aranžmane po cijeni od 1300 kuna po osobi te dvodnevni po cijeni od 925 kuna, à la carte novogodišnju ponudu, kao i zabavu u novogodišnjoj noći u obližnjem Arsenalu uz Marka Pecotića i njegov bend.
Hotel Kolovare također već tradicionalno organizira doček Nove godine. Jednodnevni paket stoji 990 kuna po osobi. Aranžman uključuje polupansion sa svečanom večerom, svečani doček i novogodišnji program uz bogatu lutriju. Sve prisutne zabavljat će grupa Riva i klapa Puntamika.
I boutique hostel Forum nudi doček Nove godine modernim smještajem u središtu stare jezgre Poluotoka, a uz povoljne cijene noćenja gosti se mogu zabavljati odmah ispod prozora, na zajedničkom dočeku na otvorenom.
Doček Nove 2013. godine pripremaju i u Biogradu u hotelu Kornati pod nazivom “Noć ledenog blještavila!”, uz koktel dobrodošlice, raznovrstan bife-stol, a goste će zabavljati grupa Jet set iz Zadra. Jednodnevni paket stoji 109 eura po osobi u dvokrevetnoj sobi, a ispraćaj stare i doček Nove godine 650 kuna po osobi.
Ni doma nije loše, dapače
Osim hotelskih dočeka i onog na otvorenom Zadrani će moći svečano dočekati 2013. i u mnogim zadarskim kafićima i klubovima. Jedan od zasigurno originalnijih je i onaj doček u tvornici SAS-a tematski nazvan “Hotel Riviera” s cijenom od 160 kuna te 280 kuna za sjedeća mjesta. U cijenu je uračunat nastup “Babooshka” banda, Riviera DJ-a te prigodna večera.
Osim toga doček je organiziran i u klubu Hitch uz nastup 2 DJ-a, MC-a, Coyote dance, pjenušac, vatromet i catering, a ulaz je 50 kuna. Veselo će biti i po mnogim drugim ugostiteljskim objektima na našem području.
Oni kojima se ne da izići van ili im je skupo u hotelima, a bučno u barovima, uvijek imaju spasonosno rješenje: doma u krugu obitelji ili s prijateljima, uz dobru spizu, pa i TV program. I sa zajedničkom nadom da će 2013. biti sretnija i bolja od 2012. godine.