Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Nekima manje, nekima isto, rijetkima više

16.12.2013. 23:00
Nekima manje, nekima isto, rijetkima više


Prema prijedlogu Programa javnih potreba u sportu Grada Zadra za 2014. godinu najviše novca poreznih obveznika izdvojit će se za Košarkaški klub Zadar. Budući da je postao Športsko dioničko društvo klub s Višnjika promijenio je status i više nije u prvoj skupini prioriteta već se vodi kao posebna stavka.
No, u stvarnosti to neće donijeti ništa novoga u odnosu na dosadašnje stanje. Tako je Grad Zadar, kao najveći dioničar, namijenio 3.5 milijuna kuna za rad svog najjačeg sportskog brenda. Nogometnom klubu Zadar planira se osigurati 2,8 milijuna kuna. Na taj je način četvrtu godinu zaredom nastavljen trend smanjenja iznosa za klub sa Stanova. U prvoj skupini prioriteta na trećem mjestu je Veslački klub Jadran (700 tisuća kuna), a na visokom četvrtom mjestu je košarkaški A-2 ligaš Sonik Puntamika (550 tisuća kuna).
Od nešto manje od 23,5 milijuna kuna ukupno 10.6 milijuna (plus 3,5 KK Zadar) planirano je za rad udruga, odnosno klubova. Značajne stavke odnose se na održavanje sportskih objekata (2,1 milijun kuna) te najam dvorane Krešimira Ćosića i bazena Višnjik (obje stavke po 2,5 milijuna kuna).
VIŠE U TISKANOM IZDANJU