Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Šibenik: U Županijski sud stiglo rješenje o privremenom izručenju Paravinje

17.01.2012. 23:00
Šibenik: U Županijski sud stiglo rješenje o privremenom izručenju Paravinje


Županijski sud u Šibeniku zaprimio je danas rješenje ministra pravosuđa Bosne i Hercegovine o privremenom izručenju Hrvatskoj Dragana Paravinje, 47-godišnjeg vozača kamiona optuženog za ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić iz Krički, potvrdio je danas glasnogovornik tog suda Branko Ivić.
Ivić nije znao reći kada će točno Paravinja biti izručen, napomenuvši kako će to biti stvar dogovora ministarstava dviju država.
Odvjetnik Dragana Paravinje po službenoj dužnosti Branko Baica izjavio je kako izručenje njegovog klijenta očekuje do kraja tjedna.
Postupak bi, kazao je, mogla zaustaviti jedino Paravinjina žalba na rješenje o izručenju na koju ima pravo, ali odvjetnik ne zna je li ju podnio.
Baica je kazao kako još uvijek nije zakazano prvo ročište na Županijskom sudu, te kako će najkasnije 15 dana nakon što Paravinja stigne u Hrvatsku sutkinja odrediti datum suđenja.
Na prvom ročištu, podsjeća Baica, Paravinja će se morati očitovati osjeća li se krivim za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić te pokušaj silovanja autostopistice koju je u lipnju 1010. povezao svojim kamionom.
Antonia Bilić nestala je 7. lipnja 2011. godine, nakon što se ukrcala u kamion Dragana Paravinje.
Njezino tijelo još nije pronađeno, a policija i dalje na terenu traga za dokazima koji bi pomogli u rasvjetljavanju ovog slučaja.