Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U našoj igri nije bilo velikih padova

17.01.2012. 23:00
U našoj igri nije bilo velikih padova


Posrećilo mi se da sam ubacio dvije važne trice u trećoj četvrtini – kaže Jurlina
Osim dva velika boda protiv Splita trenera Sonik-Puntamike, Nevena Plantaka, sigurno veseli podatak da su glavni dio tereta u toj utakmici na svojim leđima iznijeli igrači koji i nisu inače u prvom planu, tj. ne pripadaju početnoj petorci. Mršaviji nego inače učinak glavnih poluga Čakaruna, Šarlije, Jurjevića i Pešuta dostojno su nadoknadili igrači s klupe Dražović, Ramljak i zaštićeni Jurlina. Upravo ovaj potonji je odigrao izuzetno kvalitetno u trenucima kada se prelamala utakmica zabivši dvije trice i dva slobodna bacanja te time pokazao da je pojačanje za Puntamičane nakon što je prvi dio sezone odradio u Križevcima. Roko Jurlina uz Marina Grabovca najčešće je upotrebljavan od strane trenera koji uvijek na parketu mora imati igrača pod zaštićenim godištem, a on je pokazao protiv vodeće momčadi lige stabilnost i manire iskusnog igrača iako mu je tek 18 godina na leđima.
– Drago mi je da smo uspjeli pokazati ono što smo u većini utakmica dosad pokazivali 25 do 30 minuta, no uvijek bi ostali prekratki na kraju za osvojiti dva boda. Konačno smo odigrali veći dio utakmice bez velikih padova u igri te smo obranom slomili jednu od najsnažnijih momčadi u ligi – kaže Jurlina i dodaje:
– Ne bih isticao sebe u prvi plan, jer su svi igrači koji su sudjelovali u igri bili ništa manje zaslužni za pobjedu. Pogotovo bih prednost dao Ramljaku, Šarliji i Dražoviću koji su odigrali na visokom nivou, dok se meni posrećilo da sam ubacio dvije važne trice u trećoj četvrtini.
Presudila je ipak odlična igra u obrani. Splićani se pored Jurline i društva nisu naigrali.
– Bila je to naša najbolja u posljednje vrijeme. Za to je zaslužna čvrsta obrana koja je neophodna ako mislimo i dalje pobjeđivati. Ova momčad jednostavno nema izbora i ne može nekom izuzetnom napadačkom košarkom dolaziti do bodova. Stoga nam se obrana nameće kao jedino rješenje i ako budemo ovako kompaktni u nastavku lige onda sigurno nećemo biti pri dnu ljestvice.
Na ljestvici je Sonik-Puntamika konačno napravila uspon. S 5 pobjeda i 7 poraza lakše se diše i optimističnije gleda prema najvažnijim ogledima sezone u Dubrovniku i u Jazinama tjedan poslije protiv Kvarnera.
– Imamo priliku popraviti krvnu sliku s te dvije sljedeće utakmice. Protivnici nisu nimalo lagani, no ako mislimo izbjeći tešku borbu za ostanak u ligi onda moramo pobjeđivati izravne konkurente. U Dubrovnik u petak idemo ponoviti obranu iz utakmice protiv Splita. Domaćinu gori pod petama i ako misle izaći iz opasne zone moraju početi pobjeđivati. Ne radi se o naivnoj i bezazlenoj momčadi kao što bi to možda sugerirao njihov omjer 1-11 do sada.


Dubrovačke uspomene


Jurlina je ove sezone već igrao u Dubrovniku i to u u dresu Križevaca koji su na hrvatskog jugu slavili nakon produžetka.
– Za mi je utakmica ostala u lijepom sjećanju jer sam pogodio dva bacanja za produžetak i zabio 15 poena. I još smo dobili na kraju tako da sam praktički bio igrač odluke što je za mene kao mladog i neiskusnog igrača sigurno velika stvar. Međutim, i ta utakmica je potvrda da nas očekuje iznimno težak posao, no mnogo optimističniji idemo na ovo gostovanje prvenstveno zbog odlične igre i pobjede nad Splitom.