Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Grudanje, sklekovi, Cibalia

Autor: Šime Ćurko

17.02.2009. 23:00
Grudanje, sklekovi, Cibalia

Foto: Filip BRALA



Sportsko pitanje broj jedan u Donatovu gradu jučer ujutro bio je naravno Dejan Ivanov koji će po svemu sudeći biti još jedan u nizu košarkaša koji u ovoj sezoni napuštaju redove Zadra. Dok se momčad Zmage Sagadina osipa, ona Dalibora Zebića se kompletirala što se tiče kvantitete (nadajmo se i kvalitete) za sada izgleda sasvim solidno. Zadar je jučer na radost svih mališana osvanuo pod sniježnim pokrivačem, dok je s druge strane to nogometašima donijelo probleme. U jutarnim satima Zadrov strateg Dalibor Zebić muku je mučio gdje će odraditi poslijepodnevni trening.
Čut ćemo se oko 13 sati, do tada ću proći okolo od Bagata, Višnjika do Stanova pa ću znati gdje ćemo odraditi taj trening. Posljednja varijanta je dvorana na Višnjiku – rekao je jučer ujutro Zebić.
Nismo ga htjeli dekoncentrirati, ali pomislili smo da to i ne bi bila loša varijanta. Mogao bi kolegi Sagadinu posuditi pokojeg igrača, a ima ih među nogometašima koji neloše barataju i s košarkaškom loptom.
Oko 13 sati Zebić je znao odgovor, trening će biti odrađen na terenu s umjetnom travom na Stanovima, onome na kojem vladaju Arbanasi. Prvi pogled na teren oko 15.30 sugerirao je da se na travnjaku prekrivenom snijegom ne može trenirati. Međutim Zebić nije odustajao. Nekoliko minuta nakon 15.30 nogometaši Zadra predvođeni stručnim stožerom hrabro su zakoračili na travnjak i trening je započeo.
Ništa ovo nije, privikavamo se na ekstremne uvjete. Kako bilo da bilo, Cibaliju moramo dočekati spremni – nije odustajao Zebić.
Kada je tako ostali smo promatrati trening, uostalom u Zadru se rijetko može vidjeti trening nogometaša na sniježnom pokrivaču.
Zebić je najprije igračima dao da otrče nekoliko krugova za zagrijavanje. Oni mlađi pohitali su u prve redove predvodeći kolonu, dok su oni iskusniji zaostali iza. Ne radi se o nikakvom zabušavanju, u to smo se uvjerili nekoliko minuta kasnije kada je prve redove zasula salva gruda iz ruku onih iz zadnjih redova. Smijeha i dobrog raspoloženja nije nedostajalo, ali nakon nekoliko minuta kada je ocijenio da su zadovoljili svoje dječje radosti Zebić je igrače podijelio u dvije skupine i zaigralo se na dva gola. Nije tu bilo nekog pravila, nismo primijetili da bi jedna od te dvije momčadi mogla biti ona koja će u nedjelju započeti dvoboj s Cibalijom. Očito je osnovni cilj jučer bio rastrčati momčad, ali i psihološki je izlazak na snijeg, jer smo dojma da je dobro djelovao na igrače. Nakon nekoliko minuta Dalibor Zebić i Jerko Mikulić također su se priključili momčadima, Zebić plavima, a Mikulić crvenima. Ono najvažnije bilo je da svaka momčad kada bi primila zgoditak morala praviti po deset sklekova. Zgoditaka je bilo prilično s obzirom na neobaveznu igru, što znači i sklekova. Dojam je da su ih crveni napravili više otkako je u igru ušao njihov trener. U svakom slučaju, ono što bode u oči je odlična atmosfera za koju se nadamo da će je igrači Zadra zadržati do utakmice s Vinkovčanima, a i veći dio proljeća. Što se tiče ozbiljnijih tema, o tome sutra, ipak je jučer bio dan od sniježnih radosti.


 JUNIORI 0:0 S ISTROM


Na završnici Kupa u Umagu juniori Zadra jučer su u prvoj utakmici odigrali 0:0 s Istrom 1961.
– Nisam zadovoljan ni igrom ni rezultatom. Očekivali smo pobjedu protiv Istre – rekao je Josip Butić, trener Zadrana. Protiv Puljana su nastupili: Ivić, Vidaić, Ćuković, Jakelić, Lazarevski, Jerbić, Tičak, Ivković, Stojanov, Vasilj, Srzentić. Još su igrali: Vuković, Nikpalj, Vujević, Žilić. Danas Zadar igra sa Zagrebom, u petak je slobodan dan za Butićeve igrače, a potom u subotu i nedjelju slijede dvoboji s Cibalijom i Suhopoljem.




 ŠIKLIĆ NAJBOLJI NA SNIJEGU


Dalibor Zebić nakon jučerašnjeg treninga nije imao dvojbi, najbolje su se na snijegu snazali Bruno Šiklić.
– Odigrao je na treningu kao da svakih dan igra na snijegu. Budemo li s Cibaliom morali igrati u zimskim uvjetima, uvjerio sam se da za takvo što imamao jakog aduta – rekao je Zebić.