Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Nagrada za životno djelo ‘Viktor Kovačić’ pripala Andriji Mutnjakoviću

Autor: Ante Rogić

17.02.2010. 23:00
Nagrada za životno djelo ‘Viktor Kovačić’ pripala Andriji Mutnjakoviću

Foto: Filip BRALA



U Galeriji ‘Arsenal’ u utorak navečer otvorena je “Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2009. godini”, koja je premijerno otvorena u prosincu u Osijeku.
Već treću godinu zaredom izložba stiže u zadarsku Galeriju Arsenal u organizaciji Društva arhitekata Zadra.
U ime Društva okupljene je pozdravila Marija Profaca, dok je izložbu otvorio Radovan Dunatov, pročelnik ureda za kulturu Grada Zadra.
– Izuzetna mi je čast da pod krovom starog Arsenala mogu otvoriti ovako modernu izložbu. Čestitam nagrađenima i Društvu arhitekata Zadar što su doveli izložbu ovdje, kako bismo mogli vidjeti što se događa u arhitekturi u Hrvatskoj i koje su tendencije u toj umjetnosti, kazao je Dunatov.
Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitekata 2009. godine prijavljeno je ukupno 140 autorskih ostvarenja realiziranih u protekloj godini, a u kojima je sudjelovalo oko 200 suradnika. Ostvarenja su razvrstana u nekoliko tipologija: obiteljske kuće, stambene zgrade, stambeno-poslovne zgrade, poslovne i javne zgrade, rekonstrukcije i dogradnje, intervencije u javnom prostoru i urbanizam, interijeri i arhitektonska publicistika. Nagrada za unutrašnje uređenje pripala je STUDIJU 3LHD za unutrašnju arhitekturu dvorane Zamet u Rijeci, ona za stambenu arhitekturu STUDIJU UP za poslovno-stambeni objekt „P10 Sukošan-sjever” i Tomislavu Paveliću za obiteljsku kuću na Rudešu u Zagrebu, dok su za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje nagradu „Viktor Kovačić” dobila dva rada: PRODUKCIJA 004 za Hitnu medicinsku pomoć u Zagrebu, te Saša Randić i Idis Turato za dječji vrtić „Katarina Frankopan” u Krku. Nagradu za životno djelo „Viktor Kovačić” dobio je Andrija Mutnjaković, a nagrada „Neven Šegić” za najuspješniji publicistički rad na području arhitekture i urbanizma posthumno je dodijeljena Tomislavu Odaku za „Arhitektonske kronike”. Više informacija moguće je pronaći na www.uha.hr