Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Trojica malih zadarskih plivača i njihov trener se oporavljaju

Autor: Suzana Bandić

17.02.2010. 23:00
Trojica malih zadarskih plivača i njihov trener se oporavljaju

Foto: Filip BRALA



Dječaci se oporavljaju, izvan životne opasnosti su, a jedan od blizanaca, koji je zbog teških ozljeda prsnog koša bio na respiratoru, sada samostalno diše. Njihov trener, Marijan Čulina, oporavlja se nakon posljednjih kirurških zahvata na stopalima
Trojica 12-godišnjih Zadrana, plivača Plivačkoga kluba Jadera i njihov trener Marijan Čulina (34), koji 31. siječnja teško ozlijeđeni u prometnoj nesreći na autocesti nedaleko od Splita, uspješno se oporavljaju u splitskom KBC-u, doznajemo od dežurnog liječnika.
Naime, u toj su stravičnoj nesreći svi četvoro zadobili teške ozljede, višestruke prijelome i povrede unutarnjih organa, a dvojica dječaka bila su i životno ugrožena. No, kako saznajemo iz bolnice, nakon nekoliko kirurških zahvata kojima su bili podvrgnuti, njihovo stanje se stabiliziralo te su sada izvan životne opasnosti, a jedan od blizanaca koji je zbog teških ozljeda prsnog koša bio na respiratoru, sada samostalno diše. Njihov trener, Marijan Čulina, u ponedjeljak je bio podvrgnut još jednom operativnom zahvatu na oba stopala, no i on se uspješno oporavlja, iako je put prema ozdravljenju još prilično dug.
– U stalnom smo kontaktu s obiteljima naših plivača kao i s kolegom Čulinom. Zdravstveno stanje im je puno bolje, a liječničke prognoze su optimistične. No, priroda njihovih ozljeda vrlo je teška pa im predstoji mukotrpan put k oporavku i dug proces rehabilitacije, kazao nam je Vitomir Burčul, predsjednik PKJ-a Jadera, podsjećajući sve ljude dobre volje da još uvijek mogu svojim donacijama putem žiro računa u Croatia banci pomoći njihovim članovima.
Naime, na inicijativu članova Plivačkog kluba “Jadera” te Kluba daljinskog plivanja “Donat” čiji su nastradali dječaci članovi, svega nekoliko dana nakon nesreća otvoren je žiro račun na koji građani, tvrtke i institucije mogu uplatiti novčane iznose za pomoć u daljnjem liječenju stradalih dječaka-plivača i njihova trenera.
– Od srca zahvaljujemo svima onima koji su dali svoj doprinos i uplatili donacije za pomoć našim članovima, kao i onima koji to tek planiraju učiniti. Isto tako, zahvaljujemo i svim našim kolegama, članovima plivačkih klubova diljem Hrvatske koji su se nesebično uključili u ovu akciju i pozvali svoje članove na kolegijalnost i pomoć – kazao je Burčul ne skrivajući zadovoljstvo već pristiglom, dragocjenom pomoći na putu prema ozdravljenju trojice malih zadarskih plivača i njihova trenera.


Donacija ozlijeđenim plivačima


Žiro račun koji je otvoren isključivo za pomoć nastradalim plivačima i njihovu treneru u Croatia banci:
Primatelj: KDP Donat Zadar, za posebne namjene
Žiro račun: 2485003-1500005415
Model:02
Poziv na br: datum uplate