Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bez pritiska po pobjedu

17.02.2011. 23:00
Bez pritiska po pobjedu


Sve domaće utakmice je jako važno pobijediti pogotovo ako se nalaziš u ligi koja je vrlo izjednačena – kazao je Ružić


Četiri  utakmice su ostale  Borik-Puntamici  do završetka regularnog dijela natjecanja u A-1  ligi nakon čega se gornji dom  odvaja u Ligu za prvaka, dok  donji ide u iscrpljujuću ligu za  ostanak. Zeleni su cijele sezone stanovnici gornjeg doma  te im se u preostala četiri  dvoboja nudi prilika da ostvare pomalo čudesan plasman u Ligu za prvaka. Za taj  cilj prvenstveno treba preći  prvu prepreku, Zabok u nedjelju. Bit će to dvoboj izravnih  konkurenata, a Puntamičani  su već u prvom dijelu sezone  Zabočanima demonstrirali  moć slavivši usred Bedekovčine. Tada nije u redovima  zelenih bilo danas najiskusnijeg njihovog člana Jure  Ružića koji se priključio u nastavku sezone. Od njega se pak  očekuje da povede mlade  Puntamičane ka pobjedi koja  će im širom otvoriti vrata Lige  za prvaka.
– Sve domaće utakmice je  jako važno pobijediti pogotovo ako se nalaziš u ligi koja  je vrlo izjednačena. Čak šest  momčadi se nalazi u jednoj  pobjedi te će biti zanimljivo u  preostala četiri kola. Kod nas  se ne osjeća neki pritisak  važnosti utakmice, jer smo  svjesni da se još puno toga  može dogoditi u preostale tri  utakmice, pobijedili ili izgubili  od Zaboka. Ipak s dva nova  domaća boda dobili bi još više  na samopouzdanju i našli bi se  u lijepoj prilici zaista ući u  najkvalitetnije domaće košarkaško natjecanje.
Zabok će doći s istim ciljem,  a njihova forma u posljednje  vrijeme im daje pravo na to.
– Zabok igra dobro, u posljednja dva kola su slavili u  Brodu i kući protiv Kvarnera  te su uspjeli povezati svoje  redove nakon nekoliko poraza. Ovo im je gostovanje  bitno u smislu borbe za Ligu  za prvaka te sigurno žele pobijediti. Mi pak moramo gledati samo sebe i nastojati ponuditi onu razinu igre s kojom  uglavnom pobjeđujemo. Prvenstveno moramo izrazito  agresivno odigrati u obrani što  nam u konačnici donosi lagane poene u napadu. Taj recept je donio epitet Borik-Puntamici kao najboljoj  obrani lige, čemu uostalom i  svjedoči i podatak o najmanje  primljenih poena u cijeloj ligi.
Liga za prvaka koliko mami  toliko i stvara određeni pritisak.
– Vjerujte da u svlačionici  uopće ne razglabamo na tu  temu. Ne stvaramo si pritisak  nego već pristupamo ovoj  utakmici kao i svakoj drugoj.  Neće nam biti lako, svjesni  smo kvalitete suparnika, no  igramo u svojoj dvorani i prema tome imamo određenu  prednost koju smo uglavnom  dosad znali iskorištavati.
Prvenstvena stanka vam je  osobno došla kao naručena,  zbog mogućnosti saniranja  ozljede lakta šuterske ruke.
– Dugo me je smetala ta  ozljeda i nije mi bilo lako  trenirati i igrati praktički ne  koristeći glavnu, šutersku ruku. To je srećom sada iza mene  i u normalnom sma treningu.  Nadam se da ću sada uspijevati puno više doprinositi  momčadi, pogotovo u onom  dijelu koje se odnosi na iskustvo – zaključio je Ružić.