Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Marin Tomić: Bit ćemo prvaci

17.02.2011. 23:00
Marin Tomić: Bit ćemo prvaci


Dva boda za vodećim Biograđanima na ljestvici zaostaju Metković 1963 i Kamičak, šest bodova manje ima četvrtoplasirani Krilnik koji se teško može uključiti u borbu za prvo mjesto
U  obranu prvog mjesta kojeg nakon jesenske polusezone drže  u Drugoj ligi – jug rukometaši  Biograda kreću večerašnjom  (18 sati) domaćom utakmicom protiv Trilja Pršut Voštane. Biograđani su u prvih 11  kola osvojili 21 bod, a jedina  utakmica koju nisu pobijedili  bilo je gostovanje u 10. kolu  kod Kamička u Sinju (30:30).  Marin Tomić, predsjednik  kluba, o nastavku sezone govori u optimističnom tonu u  kojem je i završio dojmove  nakon jesenske dionice.
– Bit ćemo prvaci lige, a što  će biti dalje ne znam – sažetak  je onoga što Tomić govori već  neko vrijeme. Predsjednik  kluba iz kraljevskog grada toliko je uvjeren da njegova  momčad neće nikud s prvog  mjesta da je utvrdio da im “ne  trebaju pojačanja jer smo s  igračima koje već sada imamo  najbolji u ligi”. Hoće li Biograd doista i nakon 22. kola  ostati najbolja momčad lige  može se samo nagađati, no da  za takvo što postoje vrlo realni  temelji to svakako. Dva boda  za Biograđanima zaostaju  Metković 1963 i Kamičak, šest  bodova manje ima četvrtoplasirani Krilnik koji se teško  može uključiti u borbu za prvo  mjesto. A prvo mjesto donosi  izravan ulazak u natjecanje  službeno nazvano Prva HRL  (premda je to zapravo prva B  liga). S obzirom da je Zadar  vrlo blizu ispadanja iz tog natjecanja moglo bi se dogoditi  da Biograd preuzme rukometni primat u Zadarskoj  županiji. Ipak, toliko daleko  ne treba ići, posebno kada se  zna da Zadar ima 12 kola u  kojima može spasiti sve što je  do sada prokockao. Ima i Biograd svojih problema kada je  riječ o višem rangu, a oni se  mogu svesti pod zajedničku  stavku “a tko će to platiti”.  Tomić kaže da ne želi ponovno govoriti o financijama,  iako je znakovito rekao kako  “Biograd nije moj privatni  klub”. Dodao je Tomić samo  da bi se, kada je riječ o financiranju kluba, sljedeći tjedan neke stvari trebale znati.  Dakle, do tada se igračima i  treneru Tomislavu Šariću valja  još malo strpiti i, dakako, pobijediti Triljane. Nakon te  utakmice pred Biogradom je  domaći dvoboj protiv Trogira i  tako posložen raspored otvara  Šarićevoj momčadi mogućnost pravog zaleta u nastavak  sezone. Četiri boda se prema  jesenskim rezultatima iz tih  dvoboja nekako podrazumijevaju, premda je u sportu  odavno dokazano da su prognoze bilo čega, a posebno  rezultata, zapravo nezahvalne. Tomić je potvrdio da Biograd kreće s istim igračkim  snagama, a to znači da je prvo  ime Ivan Buovac, koji silno  nedostaje Zadru. Uz njega  očekuje se nastavak dobrih  izvedaba Šime Markića, a  Šarić sigurno računa i na  značajan doprinos iskusnih  Danijela Duvnjaka, Lea Zorice i vratara Tomislava  Šarića. Problem bi mogao biti  izostanak Nina Bojmića za kojeg je zbog ozljede koljena  sezona izgubljena. Gotovo  pola momčadi su igrači koji su  trenutačno u selekciji mlađih  kadeta (1994. i mlađi) i za njih  će biti prilika, posebno u utakmicama u kojima za njihovu  momčad neće biti velikog rezultatskog opterećenja. Kako  bilo, Biograd kreće, večeras je  na meniju triljski pršut. Pa tko  voli nek’ izvoli.
 


Biograd u nastavku sezone


Kod kuće: Trilj PV, Trogir, Jelsa, Solin, EMC Split II, Kamičak.
Na gostovanju: Olimpija, Dubrovnik, Krilnik, Metković 1963, Opuzen.




 


Druga HRL – jug


U 12. kolu igraju: Biograd –  Trilj PV, Trogir – Krilnik, Solin –  EMC Split II, Dubrovnik – Metković 1963, Jelsa – Kamičak,  Olimpija – Opuzen T.
Redoslijed: Biograd 21, Metković 1963, Kamičak 19, Krilnik 15, Trilj PV 10, EMC Split II, Dubrovnik 8, Olimpija, Jelsa, Opuzen 7, Solin 5, Trogir 4